Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

19-06-2019 Ανακοίνωση-Καταγγελία για τη μη πληρωμή συναδέλφων

Αθήνα, 19/06/2019

 

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Για τη μη πληρωμή συναδέλφων που εργάστηκαν ταυτόχρονα σε Βαθμολογικά Κέντρα και ως επιτηρητής σε Εξεταστικά Κέντρα

 

            Πληροφορηθήκαμε ότι η Δ.Δ.Ε. Α Αθήνας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ΔΔΕ της χώρας, δεν αποζημιώνει τους συναδέλφους για τη μία από τις δύο υπηρεσίες που προσφέρουν ως επικουρικό προσωπικό στα Βαθμολογικά Κέντρα της Α Αθήνας και ταυτόχρονα, ως επιτηρητές στα Εξεταστικά Κέντρα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

            Από την Υπουργική Απόφαση (Υ.Α. 221893Β1/ΦΕΚ 4268τ. Β/30-12-20160), που επικαλείται η ΔΔΕ Α Αθήνας δεν πηγάζει η μη αποζημίωση των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι είναι κατάφωρα άδικο να μην πληρωθούν και για τις δύο αυτές εργασίες αφού το πρωί δούλεψαν ως Επιτηρητές στα Εξεταστικά Κέντρα και το απόγευμα εργάστηκαν ως επικουρικό προσωπικό στα Βαθμολογικά.

            Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη ερμηνεία της Υ.Α. εκ μέρους της Δ.Δ.Ε. Α Αθήνας και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των συναδέλφων.

            Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Α Αθήνας και στα εντελλόμενα και θα ζητήσει εξηγήσεις για την αυθαίρετη απόφαση απαιτώντας παράλληλα την άμεση επίλυση του προβλήματος.

            Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα ζητήσει συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να δεσμευτεί στην έκδοση εγκυκλίου, η οποία θα καθορίζει έγκαιρα (Απρίλιο) τον τρόπο επιλογής των συναδέλφων που θα απασχολούνται σε όλων των ειδών τις Επιτροπές των Πανελλαδικών Εξετάσεων κάθε χρονιάς.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ