Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών της Ο.Λ.Μ.Ε. για τη θερινή περίοδο 2019

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αν και ο πολυπληθέστερος των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις όπως οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι.

Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των καθηγητών και των καθηγητριών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συναδέλφους/ισσες και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημά τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε για 7η χρονιά να χρηματοδοτήσει τη φιλοξενία 300 παιδιών εκπαιδευτικών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα με το ποσό των 200 ευρώ ανά παιδί.

Αναλυτικά:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες/όλοι οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που έχουν καταβάλλει, στις Ε.Λ.Μ.Ε. που ανήκουν, τη συνδρομή τους για το έτος 2018-2019 και δεν έχουν κάνει χρήση της παροχής αυτής για ΚΑΜΙΑ από τις προηγούμενες χρονιές (2016-2017-2018). Όσοι συνάδελφοι είχαν κληρωθεί αλλά δεν μπόρεσαν τα παιδιά τους να μεταβούν, μπορούν να κάνουν αιτήσεις.
  2. Η επιλογή της κατασκήνωσης θα γίνει από τους γονείς. Καλύπτεται οποιαδήποτε κατασκηνωτική περίοδος επιλεγεί.
  3. Όσοι/όσες ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν ΟΛΑ τα πεδία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 έως και την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019:

Στην ηλεκτρονική φόρμα η οποία βρίσκεται στο site της ΟΛΜΕ www.olme.gr θα επισυνάπτονται:

α)  Η βεβαίωση (σκαναρισμένη, σε χαμηλή ανάλυση .jpg ή jpeg) από την αντίστοιχη Ε.Λ.Μ.Ε. ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή για το 2018-19 και

β) Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις ΕΛΜΕ βρίσκονται αναρτημένα στο site της ΟΛΜΕ (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?page_id=466 )

Με κανένα άλλο τρόπο και σε καμία άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Εφόσον γίνεται δεκτή η αίτησή σας θα «απαντάει» αυτόματα το σύστημα: «Ευχαριστούμε για την υποβολή της αίτησης».

  1. Η Ο.Λ.Μ.Ε. θα καλύψει το ποσό των 200 ευρώ για την κατασκηνωτική περίοδο των 11 ημερών.

Πολύ σημαντικές σημειώσεις:

  1. Για λόγους λογιστικής τάξης όπως και για λόγους που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των κατασκηνώσεων, οι γονείς πληρώνουν όλο το ποσό με την αποχώρηση των παιδιών τους από την κατασκήνωση και με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω και αποστέλλουν τα δικαιολογητικά στην ΟΛΜΕ για να πάρουν πίσω την επιδότηση από την ΟΛΜΕ.
  2. Λόγω του 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ οι πληρωμές θα ξεκινήσουν το 2ο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη. Για το λόγο τα παραστατικά να στέλνονται από την 1η Σεπτεμβρίου και μόνο με courier (όχι συστημένα με ταχυδρομείο).  

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

Οι γονείς:

Α) Στέλνουν στην Ο.Λ.Μ.Ε. με courier ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ (όχι συστημένα με ταχυδρομείο γιατί δεν μπορούν να παραληφθούν),-με δική τους χρέωση-, την εξοφλημένη πρωτότυπη απόδειξη παροχής υπηρεσιών στο όνομα του γονέα (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΗΣ ΟΛΜΕ) ΜΟΝΟ για το ποσό των 200 ευρώ/παιδί. Στην αιτιολογία της απόδειξης θα γράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού/-ών και η περίοδος διαμονής. Στο φάκελο που θα σταλεί στην ΟΛΜΕ θα πρέπει να υπάρχει φυσικά και η φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN και Τράπεζα) του γονέα (κατά προτίμηση ALPHA Bank), όπου θα κατατεθεί από την ΟΛΜΕ το ποσό.

Η επιλογή των παιδιών, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει στο όνομα των γονέων, ώστε αν υπάρχουν αδέλφια αυτόματα να κληρώνονται και αυτά.

  1. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ο.Λ.Μ.Ε. (www.olme.gr), και σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019. Αν κάποιοι από αυτούς που κληρώθηκαν, δεν επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα πρέπει να το δηλώσουν στο email της ΟΛΜΕ olme@otenet.gr  αμέσως μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, ώστε να αντικατασταθούν από επιλαχόντες.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να διαβαστούν με προσοχή:

* Στην προσπάθειά μας να επωφεληθούν από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνολικά όσο περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται, επισημαίνουμε ότι όσοι εκπαιδευτικοί των οποίων τα παιδιά κληρώθηκαν και πήγαν τις προηγούμενες χρονιές (2016-2017-2018) δεν μπορούν να συμμετέχουν στην τρέχουσα χρονιά.

Τυχόν αιτήσεις συναδέλφων των οποίων τα παιδιά επιλέχθηκαν και πήγαν δεν θα αξιολογηθούν.

** Στα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυνάπτονται σκαναρισμένα η Βεβαίωση της ΕΛΜΕ ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή ή η Απόδειξη Πληρωμής. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση δεν θα αξιολογείται.

*** Παρακαλούμε να τηρηθούν αυστηρά οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων. Εκπρόθεσμες αιτήσεις, πέραν της 21ης Ιουνίου, δεν θα γίνουν δεκτές.

**** Θερμή παράκληση: Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης να δίνουν οι γονείς προσοχή στο ποσό που αναγράφει το παραστατικό.

****** ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΣ, ΚΑΝΤΕ ΤΑ .jpg ή .jpeg χαμηλής ανάλυσης.

Οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν