Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

17-04-2019 ETUCE: Κοινές Αξίες της ΕΕ για μια Δημοκρατική Εκπαίδευση που τους συμπεριλαμβάνει όλους

Η  ETUCE σε συνεργασία με την EFEE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργοδοτών Εκπαίδευσης) και την ESHA (European  School  Heads Association) συνέταξαν κοινή δήλωση για την εκπαίδευση για τη δημοκρατική αγωγή και τις κοινές αξίες της ΕΕ. Η δήλωση υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, :

ü  Την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, του σχολείου και του λοιπού εκπαιδευτικού προσωπικού για την προώθηση της κριτικής σκέψης, των δημοκρατικών αξιών, της συμμετοχής των πολιτών και των νέων καινοτόμων τεχνολογιών.

ü  Την παροχή αυτονομίας  στους εκπαιδευτικούς και στο λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό για τη διαχείριση της ποικιλομορφίας. Θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι εκπαιδευτικοί, η ηγεσία των σχολείων και το ακαδημαϊκό προσωπικό, ώστε να καταστεί δυνατή η καλλιέργεια του αμοιβαίου σεβασμού και του σχολικού ήθους που θα προβάλει την αξία της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας με στόχο την επίτευξη της συμμετοχικής εκπαίδευσης.

ü  Την ενίσχυση της συμμετοχής και της δικτύωσης των εκπαιδευτικών, των στελεχών εκπαίδευσης, της σχολικής ηγεσίας, των γονέων και των εκπαιδευομένων στη σχολική ζωή (‘ολιστική σχολική προσέγγιση’) ώστε να υποστηριχθούν πιο δημοκρατικά περιβάλλοντα μάθησης όπου οι μαθητές  βιώνουν τη δημοκρατία και τον αμοιβαίο σεβασμό.

 Για να δείτε την κοινή δήλωση στα αγγλικά, πατείστε … εδώ

Για να κατεβάσετε τη σχετική αφίσα στα ελληνικά, πατείστε … εδώ