Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

18-09-2018 Eπιστολή συμπαράστασης στους Κυπρίους συναδέλφους για τις κινητοποιήσεις τους

Aθήνα,  21/9/ 2018

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ΟΛΜΕ συμπαρίσταται και στηρίζει το δίκαιο αγώνα σας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Κυπρίων εκπαιδευτικών και την αναβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου σχολείου στην Κύπρο.

Είναι πάγια θέση της ομοσπονδίας μας ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υψηλής ποιότητας σύγχρονο, δημόσιο σχολείο όταν οι εκπαιδευτικοί καλούνται να λειτουργήσουν μέσα σε υποβαθμισμένες συνθήκες που καθόλου δεν βοηθούν το απαιτητικό τους έργο.

Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, η μείωση των μόνιμων διορισμών και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών κεκτημένων που επιχειρεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην Κύπρο είναι μέτρα που πλήττουν το έργο και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει το δημόσιο σχολείο.

Με πρόσχημα την οικονομική και δημοσιονομική κρίση, στόχος αυτών των πολιτικών είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους των σχολείων και των δαπανών για την παιδεία. Το σίγουρο είναι όμως ότι τέτοιες πολιτικές  υποσκάπτουν το μέλλον των νέων ανθρώπων αλλά και των χωρών που τις εφαρμόζουν.

Η ΟΛΜΕ εκφράζει ολόθερμα την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα που έχετε ξεκινήσει.   Eίμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω στήριξη ή παρουσία.

 Για το αρχείο σε pdf … εδώ