Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

06-03-2018 Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου 2018

Αθήνα, 06/03/2018

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 ΣΤΙΣ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

             Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους  χιλιάδες συναδέλφους που κατέκλυσαν το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2017, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική των μη διορισμών που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και για το απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που από κοινού επιβάλλουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη λογική των περικοπών που οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές  συναδέλφους στην ομηρία και στη συνεχή περιπλάνηση στις εσχατιές της χώρας.

Καταγγέλλουμε την απουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου που όφειλε να είναι στο Υπουργείο για να δώσει απαντήσεις, διότι η απεργιακή συγκέντρωση είχε ανακοινωθεί ένα μήνα πριν. Όφειλε ο ίδιος ο Υπουργός να είναι παρών.

Επίσης, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στις 02 Μαρτίου, καθώς και τον τραυματισμό συναδέλφων μας. Θεωρούμε απαξιωτική και αυταρχική την αντιμετώπιση αυτή των αναπληρωτών συναδέλφων από τις δυνάμεις Ασφαλείας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποδοκιμάσει τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά από μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  • Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους.
  • Αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας του έργου που επί σειρά ετών έχουν προσφέρει οι αναπληρωτές συνάδελφοι, ιδίως στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να παλεύει το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με σειρά κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση των χιλιάδων αναπληρωτών.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ