Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

20-10-2017 Ψήφισμα συμπαράστασης της ΓΣ των Προέδρων (7/10/17)

Αθήνα, 20/10/2017

 

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (7/10/2017)

 

Συμπαραστεκόμαστε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στο συνάδελφό μας εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Γιάννη Τσιριμιάγκο. Ζητάμε την απαλλαγή του από την άδικη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, μετά από μήνυση αστυνομικού σχετικά με τα γεγονότα της 3-12-2014. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Κέρκυρας από την εταιρεία NCH CAPITAL, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. παραχώρησε την περιοχή “Ερημίτης” στην Κασσιόπη Κέρκυρας.

Ο Γιάννης Τσιριμιάγκος είναι πασίγνωστος στην τοπική κοινωνία για το ήθος και την ακεραιότητά του, σεμνός αγωνιστής, δραστήριο μέλος του συλλόγου για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Ερημίτη, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κέρκυρας. Μαζί με όλους τους αγωνιστές του κινήματος για τη διαφύλαξη του δημόσιου πλούτου του νησιού, έχει δώσει την ψυχή του στην προσπάθεια να μην παραδοθεί ο πλούτος της χώρας και του λαού στα χέρια των αρπακτικών της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας .

Υπήρξε και ο ίδιος θύμα της βάρβαρης και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής, που ασκήθηκε εναντίον της μαζικής, ειρηνικής και δημοκρατικής διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας στις 3-12-14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη. Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που διέταξαν και άσκησαν την απρόκλητη βία, ο Γιάννης Τσιριμιάγκος σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες. Πίσω από την άδικη αυτή ποινική δίωξη, προβάλλουν ανάγλυφες οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων επιτρέπουν να ταλαιπωρούνται πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

ΖΗΤΑΜΕ την απαλλαγή του συναδέλφου μας από κάθε κατηγορία, την αθώωσή του, ως ελάχιστη δικαίωση για τον ίδιο και το κίνημα για την προστασία του Ερημίτη, ως ένδειξη σεβασμού στις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ