Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

12-10-2017 Όλοι στις Παραστάσεις-Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 010 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 010 33 11 338 ?32 27 382

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                                                       Αθήνα, 12/10/2017

 

Όλοι στις Παραστάσεις-Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ

Την Παρασκευή 13/10, 13:30 μ.μ.  στις Περιφερειακές   Διευθύνσεις

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα,

για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των σχολείων για τις Ξένες γλώσσες,

για τα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

 

Το υπουργείο παιδείας, ύστερα απ? τις παρεμβάσεις-διεκδικήσεις της ΟΛΜΕ και του κλάδου, αναγκάστηκε να εγκρίνει μέχρι τώρα τα περισσότερα απ? ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλές ακόμη προτάσεις σχολείων που δεν έχουν εγκριθεί για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, τις Ομάδες Προσανατολισμού της Β΄ τάξης, για τα ολιγομελή τμήματα μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ και στα ειδικά σχολεία, καθώς και των τμημάτων επιλογής των μαθητών της β΄ ξένης γλώσσας και τμημάτων που έχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης υπάρχουν προτάσεις για έγκριση επιπλέον τμημάτων σε σχολικές μονάδες, όπου ο αριθμός μαθητών είναι αυξημένος και έχει ξεπεράσει και αυτά τα μεγάλα όρια που έχει καθιερώσει του Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια.

 

Οι εκπαιδευτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιζόμαστε  για να κατοχυρώσουμε τη λειτουργία όλων των ολιγομελών στα ΕΠΑΛ, στα ΓΕΛ και στα Γυμνάσια και θα συνεχίσουμε τον αγώνα!

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις-παραστάσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις που αποφάσισε η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ την Παρασκευή 13/10, στις 13:00 μ.μ., για να σταματήσουμε τις μνημονιακές και κυβερνητικές περικοπές στην παιδεία. Για να λειτουργήσουν όλα τα προτεινόμενα τμήματα στα σχολεία  και να προωθήσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Όλοι  οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΣ των προέδρων της ΟΛΜΕ για έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, Ομάδων Προσανατολισμού, Ξένων γλωσσών και τμημάτων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στα Γυμνάσια και στα ΓΕΛ.

 

Απαιτούμε:

  • Να εγκριθούν τώρα όλα τα υπόλοιπα ολιγομελή τμήματα!
  • Να εγκριθούν νέα τμήματα όπου υπάρχει αυξημένος αριθμός μαθητών και να μην μετακινηθούν μαθητές σε άλλες σχολικές μονάδες
  • Να εγκριθούν οι προτάσεις των σχολείων για μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
  • Να εγκριθούν όλες οι προτάσεις των σχολείων για τα τμήματα επιλογής της β΄ ξένης γλώσσας.
  • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών-μαθητών.
  • 20 μαθητές στα τμήματα ? 15 στις Ο. Π. ? 10 στα εργαστήρια.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.
  • Όχι στο «νέο Λύκειο». Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο.

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή  13/10/2017 από τις 12:μμ για τον πρωινό κύκλο και από τις 14:00μμ για τον απογευματινό.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf…….ΕΔΩ