Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

21-07-2016 Ψήφισμα συμπαράστασης στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας που διώκονται

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 ? 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail:olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 21/07/2016

 

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας που διώκονται

Στις 13 Νοέμβρη του 2014 τo Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας βάζει πανό στο Δημαρχείο για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνιση του ο αντιδήμαρχος και απαιτεί «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου». Η απάντηση που παίρνει είναι ότι είμαστε στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι καθήκον μας σαν εργαζόμενοι, ενεργοί πολίτες, να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και το πανό έμεινε εκεί. Ο αντιδήμαρχος χάνει τη ψυχραιμία του και επιτίθεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη του ΔΣ αποκαλώντας τους: «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» αποκαλύπτοντας την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας βγάζει ανακοίνωση όπου καταγγέλλει την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. Παράλληλα το Σωματείο στις 24/11/2014 βάζει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητά από το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις την καταδικάσαν.

Ο δήμαρχος κ. Κάρναβος ζητούσε να τελειώσει το θέμα εκεί, αλλά δεν καταδίκασε  και την συμπεριφορά του συνεργάτη του. Αποτέλεσμα της στάσης του Δημάρχου, ήταν να προχωρήσει ο αντιδήμαρχος σε μήνυση ενάντια σε όλα τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου για την ανακοίνωση ? καταγγελία που έβγαλε το Σωματείο.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf…………ΕΔΩ