Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-06-2016 Εκπροσώπηση της ΟΛΜΕ στο 12ο Συνέδριο της FENPROF- Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Πορτογαλίας

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ 12Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ? FENPROFπου πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο στις 28-30 Απριλίου.

H μεγαλύτερη ομοσπονδία Εκπαιδευτικών της Πορτογαλίας  FENPROF,  με περίπου 50.000 μέλη εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποίησε το 12ο Συνέδριό της στο Πόρτο από τις 28 έως τις 30 Απριλίου και συμμετείχε στη διαδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Λισαβώνα.   Στο συνέδριο συμμετείχαν  600 περίπου σύνεδροι  – το 80% των οποίων εκλέγονται σε σχολεία σε όλη την Πορτογαλία και 70 περίπου αντιπρόσωποι ξένων εκπαιδευτικών συνδικάτων από την Ευρώπη, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία. Το συνέδριο παρακολούθησε και συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, Fred Van Leeuwen.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου,  o  Γενικός Γραμματέας της FENPROF,  Mario Nogueira, εξέφρασε την ελπίδα ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης θα υπάρξουν βελτιώσεις στο χώρο της παιδείας.  Στην ομιλία του προς τους 600 συνέδρους, δήλωσε ότι ορισμένα άκρως αμφισβητούμενα μέτρα έχουν ήδη αποσυρθεί. Η νέα κυβέρνηση επανεξετάζει ήδη τους όρους για τη χρήση δημόσιων πόρων από τα ιδιωτικά σχολεία. Ο Nogueira δήλωσε επίσης στο συνέδριο ότι η FENPROF έχει  εμπλακεί σε έναν εθνικό διάλογο με τις αρχές σε θέματα  όπως η διαχείριση των σχολείων, η πολιτική για τους εκπαιδευτικούς  και σε θέματα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.«Εμείς θα ακολουθήσουμε  τη νέα κυβέρνηση με κριτικό πνεύμα», δήλωσε ο Mario Nogueira, ανακοινώνοντας ότι η FENPROF δεν θα δεχθεί τα τρέχοντα σχέδια που μεταφέρουν τις εθνικές ευθύνες για την εκπαίδευση στους δήμους. Ωστόσο, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση μας είχε για χρόνια αγνοήσει, η έναρξη ενός εθνικού διαλόγου με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της FENPROF.
Ύστερα από πρόσκληση της FENPROF, την ΟΛΜΕ εκπροσώπησε στο συνέδριο ο κ. Θεόδωρος Μαλαγάρης, Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο  οποίος είχε τη δυνατότητα  να απευθύνει χαιρετισμό και να κάνει παρέμβαση  στην πρώτη πρωϊνή συνεδρία της ολομέλειας…

Για να δείτε τη συνέχεια της Έκθεσης πατήστε … εδώ

Για να δείτε ολόκληρη την ομιλία του αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, κ. Μαλαγάρη στο συνέδριο (στα αγγλικά) … εδώ