Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

18-05-2016 Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων κατά την περίοδο των πανελλαδικών

Αθήνα, 18/05/16        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας που αφορά στη λειτουργία των σχολείων την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, και την παρέμβαση καταστρατήγησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, επισημαίνουμε τα εξής, προς πάσα κατεύθυνση:

Τα σχολεία ΠΑΝΤΑ λειτουργούν κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί διεκπεραιώνουν καθημερινά θέματα, ενημέρωση γονέων και μαθητών επιφορτισμένοι επίσης με την διόρθωση γραπτών μαθητών τους στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Τα σχολεία ΠΑΝΤΑ λειτουργούν με την ευθύνη του συλλόγου διδασκόντων και παρότι οι εργασιακές συνθήκες πολλών συναδέλφων είναι πολύ δύσκολες, με εκπαιδευτικό έργο σε περισσότερα του ενός σχολείου, οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν το δημόσιο σχολείο με αυταπάρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί ΠΑΝΤΑ αιτούνται αναρρωτική άδεια στο σχολείο τους όταν ασθενούν.

Ο σύλλογος διδασκόντων έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην ανάθεση των εργασιών. Η διοίκηση  να αποφύγει τις διοικητικές ενέργειες και να μη παρέμβει στο έργο των συλλόγων διδασκόντων  οι οποίοι οργανώνουν τις εργασίες τους, όπως ΠΑΝΤΑ, με απόλυτη επιτυχία.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ