Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-08-2016 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ

Δ.Ο.Ε.             Ο.Λ.Μ.Ε                                       Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

 

Αθήνα, 29/8/2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ

Η σημερινή, κοινή συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με αφορμή τη συζήτηση και  ψήφιση, από τη Βουλή, των νομοθετικών ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων  ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

   Σύμφωνα με τη θεμελιώδη απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. τα κράτη-μέλη του Οργανισμού οφείλουν να προβούν σε άμεσες νομοθετικές ενέργειες εποπτείας και ρύθμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ώστε να καταπολεμηθούν οι καταστροφικές συνέπειες της χωρίς όριο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού και να αποτραπεί η περαιτέρω όξυνση των κοινωνικών και των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Εν όψει της ψήφισης, από τη Βουλή, των νομοθετικών ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τονίζουν ότι είναι απόλυτη ανάγκη οι ρυθμίσεις αυτές:

 • Να εγγυώνται τη διασφάλιση της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση (όπως αντίστοιχα πρέπει να συμβαίνει και στη δημόσια).
 • Να προστατεύουν το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της Παιδείας από φαινόμενα ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία.
 • Να θέτουν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας τα ιδιωτικά σχολεία καθώς και τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών.
 • Να βάζουν φραγμό στα φαινόμενα μαύρης εργασίας, φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf ……ΕΔΩ

30-08-2016 Κάλεσμα σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Τετάρτη 31/08

Αθήνα, 30/08/2016

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ.

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί μαζί με τη ΔΟΕ τους εκπαιδευτικούς σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη, 31 Αυγούστου στις 12.30 το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε:

 •  Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
 • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.
 • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά.
 • Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
 • Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
 • Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
 • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
 • Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.
 • Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.
 • Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ.
 • Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση που επιβάλλονται από τους δανειστές και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.

 Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

26-08-2016 Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτ. για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός Δημ. Τομέα – Αίτημα προς το Υπ. Εσωτερ.

Αθήνα, 26/08/2016

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου Τομέα

 

Ενημερώνουμε ότι στις 9/8/2016 εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε εφαρμογή του Π.Δ. 69/2016 που αφορά τη διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου Τομέα.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι? «Δεδομένης της σύνδεσης του Π.Δ.69/16 με το σύστημα επιλογής Προϊσταμένων του Ν.4369/2016 και ιδίως την επιλογή Προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων κατά την πρώτη φάση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας μέχρι και την 31η Αυγούστου και σε κάθε περίπτωση το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος επεξεργασίας αυτών από τα αρμόδια όργανα».

Καθώς έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο σύνολο των συναδέλφων θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

 • Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με το ζήτημα που προέκυψε και διερεύνησε την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα επικοινωνώντας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας  και του Υπουργείου Εσωτερικών.
 • Από την διερεύνηση προέκυψε ότι οι εκπαιδευτικοί επανήλθαν στο καθεστώς του νόμου 1566/ 85 όσον αφορά την κατάταξή τους σε βαθμούς (Α, Β, Γ) και δεν συμπεριλαμβάνονται στο νόμο 4369/16 και στο ΠΔ 69/2016, που ισχύσει για τους δημοσίους υπαλλήλους.
 • Η καταληκτική ημερομηνία 31/8/2016 για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά τους άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων που ενδιαφέρονται για θέσεις Γενικών Διευθυντών.
 • Το Π.Δ. 69/2016 προβλέπει ότι η αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου αφορά και μόνο την Βαθμολογική κατάταξη των άλλων δημοσίων υπαλλήλων και σε καμιά περίπτωση δεν επιφέρει καμιά Μισθολογική αλλαγή μέχρι το 2018.
 • Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα για αναγνώριση της προϋπηρεσίας και στους εκπαιδευτικούς, θα υπάρξει προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Για να δείτε το Ενημερωτικό σε pdf … εδώ

Για να δείτε το σχετικό Αίτημα προς το Υπ. Εσωτερικών σε pdf … εδώ

26-08-2016 Σχετικά με τις αποσπάσεις

Αθήνα, 26/08/2016

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

 

Στην 1η φάση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ? αρχές Αυγούστου ? ικανοποιήθηκε ένα ποσοστό περίπου 75% των αιτήσεων των συναδέλφων. Παρόλο που το ποσοστό είναι ικανοποιητικό  και οι αποσπάσεις έγιναν αρκετά νωρίς, παραμένει ένας αριθμός συναδέλφων που δεν πήρε απόσπαση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ? οικογενειακά, υγείας, οικονομικά κ.α.-, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο για όλους τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους και με δεδομένο τον ελάχιστο αριθμό μεταθέσεων που έγιναν φέτος.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει από το ΥΠΠΕΘ:

 • Να πραγματοποιηθεί άμεσα η 2η φάση των αποσπάσεων και οπωσδήποτε πριν από την πρόσληψη των αναπληρωτών.
 • Να ληφθούν υπόψη οι σοβαροί λόγοι που επικαλούνται οι συνάδελφοι που ζητάνε απόσπαση.
 • Να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις συναδέλφων από περιοχές που πλεονάζουν αποδεδειγμένα οι συνάδελφοι που αιτούνται απόσπασης.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

26-08-2016 Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα των υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών

Αθήνα, 26/08/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα των υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμάει ότι παρά την θετική τροπολογία του ΥΠΠΕΘ για το ζήτημα της συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό,  λόγω της εμπλοκής του όλου ζητήματος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) το ζήτημα δεν έχει λυθεί ακόμα θετικά για τους εκπαιδευτικούς που φέτος συνταξιοδοτούνται.

Είναι προφανές ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα.

Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικοί.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

 

25-08-2016 Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/8 στις 12 το μεσημέρι στο Υπ. Παιδείας

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ

 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΛΜΕ ? ΔΟΕ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8 ΣΤΙΣ 12 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 25/8 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ

Αθήνα, 26/08/2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την εγκύκλιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

 

Tο Υπ. Παιδείας στις 23/8/2016 και με τη μορφή του «εξαιρετικά επείγοντος» έστειλε στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ όλης της χώρας εγκύκλιο με τίτλο «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες».

Με αυτήν την πρωτοφανή και απαράδεκτη εγκύκλιο καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου να τελειώσουν με όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (λειτουργικά υπεράριθμων, διάθεση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ αποσπασμένων, συμπλήρωση ωραρίου), την 1 Σεπτέμβρη να γίνουν κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για τοποθέτηση κοινών ειδικοτήτων έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών».

Σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τονίζεται ότι η διαδικασία τοποθετήσεων στις Διευθύνσεις πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Αυγούστου με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, διαδικασία που παραπέμπει στο αντιδραστικό καθηκοντολόγιο του 2002 .

Καλούνται τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέχρι 30/8 χωρίς:

 • Να έχουν συνεδριάσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να ορίσουν τις Α ΄και Β΄ αναθέσεις με βάση τις ανάγκες του σχολείου και να αποστείλουν τα κενά και τα πλεονάσματα όπως προβλέπεται και καλεί τους δ/ντές των σχολείων να παρανομήσουν καταχωρώντας στο «myschool» αναθέσεις και κατανομές μαθημάτων χωρίς απόφαση του Συλλόγους Διδασκόντων και μάλιστα βάζοντας πλασματική ανάληψη υπηρεσίας από τους καθηγητές οι οποίοι θα αναλάβουν υπηρεσία 1η Σεπτέμβρη.
 • Να έχουμε την πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία εφ? όσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και οι μετεγγραφές στα Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, ΓΕΛ. Δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία της δημιουργίας τμημάτων Ο.Π και τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξετάσεων του Σεπτεμβρίου.
 • Να είναι γνωστές οι άδειες που θα προκύψουν 1η Σεπτέμβρη (ασθένειες, κύηση κλπ)
 • Να έχουν ολοκληρωθεί από το Υπ. Παιδείας το σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών με δική του ευθύνη π.χ. αποσπάσεις.

Με όλα τα παραπάνω και τα στενά χρονοδιαγράμματα στην πράξη δε θα υπάρχει η ανάρτηση των κενών, οι προτιμήσεις των συναδέλφων, δεν θα τηρηθεί η σειρά των τοποθετήσεων και οι ενστάσεις. Διαδικασία τοποθετήσεων με κλειστά σχολεία, χωρίς καμία διαφάνεια και με πλήρη καταστρατήγηση των στοιχειωδών διαδικασιών εξασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των αναγκών των σχολείων.

Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί μεγάλο επικοινωνιακό στοίχημα για το Υπ. Παιδείας και την πολιτική ηγεσία με στόχο την ελαχιστοποίηση των κενών και άρα των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τον αιφνιδιασμό και την αποφυγή αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς

Η εγκύκλιος αυτή έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής των περικοπών, των μηδενικών διορισμών, και της γενίκευσης της κινητικότητας.

Καμία υπηρεσιακή μεταβολή και τοποθέτηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί με τα σχολεία κλειστά, τους εκπαιδευτικούς απόντες και χωρίς τον κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο των συλλόγων διδασκόντων.

 • Απαιτούμε από το Υπ. Παιδείας να αποσύρει αμέσως αυτή την εγκύκλιο.
 • Καλούμε τις ΕΛΜΕ και συνεργασία με τους αιρετούς και τους εκπαιδευτικούς, να αποτρέψουν αγωνιστικά την εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου.
 • Καλούμε τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ αλλά και τα διορισμένα μέλη να καταγγείλουν αυτή τη διαδικασία. Οι Δ/ντές Εκπαίδευσης οφείλουν να σεβαστούν τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις αγνοώντας τον.

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, τους αιρετούς και τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/8, στις 12.00 μμ στο Υπουργείο Παιδείας.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

03-08-2016 Δήλωση-διαμαρτυρία της ETUCE για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Τούρκων εκπαιδευτικών

 ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της ETUCE

 

H Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα εναντιώνεται στις μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Τούρκων εκπαιδευτικών

Η ΕTUCE* εκφράζει απερίφραστα την οργή της για τις πρόσφατες απαράδεκτες εξελίξεις στην Τουρκία. Η Τουρκική κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσιμότητα  περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη της EGITIM SEN, έχοντας υποψίες για  πιθανή συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση FETO (Fethullahist Terrorist Organisation). Το Τουρκικό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΥΟΚ) έχει απαγορέψει την έξοδο από τη χώρα σε όλους τους ακαδημαϊκούς μέχρι νεωτέρας.

Η ETUCE παροτρύνει την Τουρκική κυβέρνηση να παύσει άμεσα τις επιθετικές και κατασταλτικές της ενέργειες εναντίον των Τούρκων πολιτών, και συγκεκριμένα εναντίον των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Τόσο στη διεθνή όσο και στην Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί και οι συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών υποστηρίζουν θερμά τους Τούρκους συναδέλφους τους και τάσσονται στο πλευρό τους. Η παραβίαση θεμελιωδών, ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου και η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι έγκλημα κατά της διεθνούς νομοθεσίας. Τέτοιες πράξεις υπονομεύουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής κοινωνίας, τις οποίες πρέπει να προάγει και να καλλιεργεί όποια χώρα ζητά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Η ETUCE υπενθυμίζει στην Τουρκική κυβέρνηση ότι τέτοιου είδους δικτατορικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες έχουν επιπτώσεις στα παιδιά και στους νέους στην Τουρκία όπως επίσης και στο μέλλον τους. Συνεπώς η συμπεριφορά της Τουρκικής κυβέρνησης επηρεάζει γενικότερα το μέλλον της χώρας. Αγνοώντας επανειλημμένα τη φωνή της κοινωνίας, η Τουρκική κυβέρνηση υπονομεύει το εκπαιδευτικό σύστημα και στερεί την παροχή  ποιοτικής εκπαίδευσης από τα παιδιά και τους νέους. Επιπλέον, καλλιεργεί την επιθετικότητα, την έλλειψη σεβασμού και τις παρερμηνείες και περιορίζει συνεπώς την ικανότητα των παιδιών να αναπτύξουν δημιουργικό διάλογο.

Στις 5 Ιουλίου 2016 η ETUCE κάλεσε τις εκπαιδευτικές ενώσεις-μέλη της να διαμαρτυρηθούν από κοινού κατά της παράνομης κατάχρησης εξουσίας από μέρους της Τουρκικής κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ακαδημαϊκή ελευθερία στην Τουρκία. Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν να σταματήσει η έρευνα των φακέλων 25 ακαδημαϊκών, μεταξύ των οποίων είναι και 15 μέλη της EGITIM SEN, οι οποίοι υπέγραψαν τη δήλωση ειρήνης ?Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό το έγκλημα? ( We will not be a party to this crime).

Στις 13 Ιουλίου 2016, η έρευνα των φακέλων που προβλεπόταν να γίνει από το Τουρκικό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης στις 20 Ιουλίου αναβλήθηκε για αόριστο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, η ETUCE και οι εκπαιδευτικές ενώσεις- μέλη της είναι βαθιά απογοητευμένοι και δυσανασχετούν για την κλιμακούμενη μορφή των ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης κατά της εκπαίδευσης, κατά των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτή καθώς και κατά των μαθητών και παιδιών.

Η ETUCE και οι εκπαιδευτικές ενώσεις- μέλη της πιστεύουν ότι η εκπαίδευση είναι δημόσιο αγαθό. Συνεπώς καμία κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε και πρέπει να εμποδίζει την παροχή εκπαίδευσης στους πολίτες. Επίσης, οι κυβερνήσεις πρέπει να εγγυώνται την παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας ακριβώς με το να σέβονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων στην εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων είναι και το δικαίωμα να ?υψώνουν τις φωνές? τους…

Για να δείτε τη συνέχεια πατήστε … εδώ