Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

24-04-2016 Υπόμνημα του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                   

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                  Αθήνα, 24 Απριλίου 2016

Α.Π.:43

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Παιδείας

κ. Ν. Φίλη

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

κ. Γ Κατρούγκαλο

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επανέρχεται στο σοβαρό ζήτημα του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να επιλέγουν το χρόνο που θα υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση. Υπογραμμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ο μοναδικός κλάδος μονίμων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν. Το καθεστώς αυτό της ανισοτιμίας μέσα στο Δημόσιο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση ακόμα και με τα θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα, δικαιώματα της ισονομίας και της ισοτιμίας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 20, του αρθ. 36 του Ν.4186/13, το διάστημα υποβολής αίτησης παραίτησης περιορίστηκε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου κάθε έτους, ενώ η λύση της υπαλληλικής σχέσης ορίζεται στις 30/6, γεγονός που στερεί από πολλούς συναδέλφους ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Θεωρούμε αναγκαίο να παρθούν άμεσα όλες εκείνες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας ώστε να αρθούν αυτές οι αδικίες και οι ανισότητες σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ζητά να δίνεται, τουλάχιστον, η δυνατότητα περισσότερες φορές μέσα στο χρόνο στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα για συνταξιοδότηση.

Προτείνουμε συγκεκριμένα:

 1. Όσοι παραιτούνται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου (για να υπολογίζονται τα κενά) να γίνεται λύση της υπαλληλικής τους σχέσης την 31η Αυγούστου και όχι την 1η Ιουλίου.
 2. Να δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα στο τέλος των τριμήνων (Α΄ και Β΄ ) ή του τετραμήνου στα Λύκεια, να υποβάλλονται παραιτήσεις των εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση, με την υποχρέωση να έχουν προειδοποιήσει δεσμευτικά τρεις μήνες πριν την υπηρεσία, ώστε να προγραμματίζεται η ανάλογη αναπλήρωση.

Για να δείτε το αρχείο σε  pdf……ΕΔΩ

21-04-2016 Δελτίο τύπου από τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την πολιτ. ηγεσία του Υπ. Παιδείας στις 21/4/16

Αθήνα, 21/04/2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας (21/4/2016)

 Συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 21/4/16 το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας. Επισημάναμε την πάγια θέση μας για μόνιμους διορισμούς καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να μας πληροφορήσει για το τι θα συμβεί, τελικά, στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών.

Όσον αφορά το ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών ζητήσαμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου που έχει δημοσιοποιήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές. Επισημάναμε ότι, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει καταθέσει πλήρη πρόταση που είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, λειτουργική, βιώσιμη και ισόρροπη. Επί των προτάσεων μας ζητήσαμε να τοποθετηθεί άμεσα ο Υπουργός και να μας διασαφηνιστεί η θέση της πολιτικής ηγεσίας στο ζήτημα.

Ο Υπουργός στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών επανέλαβε τη θέση του για 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, θέση που κατατέθηκε επίσημα στην Τρόικα. Από την πλευρά της η Τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει παραπέμποντας το ζήτημα τον Ιούλιο με το τέλος της αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας. Στο ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δήλωσε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία και πάντως μελετάται από το Υπ. Παιδείας. Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε διασαφήνιση των προθέσεων του στο ζήτημα των αναπληρωτών.

 Συνάδελφοι,

 Είναι προφανές ότι η συνάντηση δεν είχε ευτυχή κατάληξη και ότι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας παραμένουν ανοιχτά. Η θέση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια κριτήρια αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

21-04-2016 Ψήφισμα συμπαράστασης στον συν. Παύλο Αντωνόπουλο

Αθήνα, 21/04/2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που με την κάλυψη της Κυβέρνησης προωθείται το τελευταίο διάστημα κατά των συνδικαλιστών αλλά και άλλων συλλογικοτήτων με την καθοδήγηση των μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα με άξονα το προσφυγικό. Τελευταίο κρούσμα η κλήση σε προκαταρτική εξέταση του συνδικαλιστή Αντωνόπουλου Παύλου, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλους της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και του ΚΕΜΕΤΕ, από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά λόγω δημοσιευμάτων εφημερίδων κατά της δράσης του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματα τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις Διεθνείς συμβάσεις. Εγκαλείται για ?διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης?.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως απορρέουν από τη σύμβαση της Γενεύης και από όλες τις άλλες διεθνείς συμφωνίες. Κάτω τα χέρια από τους αλληλέγγυους προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τους συνδικαλιστές που με συνέπεια ασκούν τα συνδικαλιστικά καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εργαζόμενοι.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf πατήστε … εδώ

20-04-2016 Ανακοίνωση-καταγγελία για τα επεισόδια στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας

Αθήνα, 18/04/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα απαράδεκτα επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης αναπληρωτών ? εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 15/4/2016.

Μικρή ομάδα συναδέλφων που πρόσκειται σε συγκεκριμένη παράταξη (Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ) προέβησαν σε σειρά αντιδημοκρατικών ενεργειών σε βάρος μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα:

 • Μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και Αιρετός σε Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας φωνασκούσαν, προπηλάκισαν και τελικά εμπόδισαν τον Αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ εκφράζοντας τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.
 • Το συγκεκριμένο μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ παρενέβαινε προκλητικά και διέκοπτε τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση που επακολούθησε με τον Υπουργό Παιδείας, μη αφήνοντάς τον να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις απόψεις της ΟΛΜΕ.
 • Ο συγκεκριμένος Αιρετός, επιχείρησε να χτυπήσει την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ κατά την έξοδό της από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική παράδοση της ΟΛΜΕ, δυσφημούν τον κλάδο και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη ενωτικών αγώνων που επιβάλλονται από τις περιστάσεις. Δυστυχώς, γι? αυτή τη μειοψηφία, υπήρχε και η μεγάλη πλειοψηφία των αναπληρωτών, η οποία στήριξε τις θέσεις της Ομοσπονδίας και απαίτησε τη συνέχιση της πολυεπίπεδης δράσης της στην ίδια κατεύθυνση. Για όλους αυτούς τους συναδέλφους το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα δώσει τη μάχη μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

20-04-2016 Σχετικά με την απόφαση του Προϊσταμένου ΔΔΕ Πρέβεζας

Αθήνα, 20/04/2016

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

Δεν πρόφτασε καλά καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Προϊστάμενος ΔΔΕ Πρέβεζας και αμέσως έδειξε πώς εννοεί το ρόλο του.

Επικαλούμενος το νόμο για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν λόγω κατάληψης των μαθητών την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας (4/02/2016), αρνείται να δεχθεί την απόφαση δύο απανωτών συνεδριάσεων του συλλόγου των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Πρέβεζας, οι οποίες δεν συναινούν στην αναπλήρωση των ωρών για την ημέρα της απεργίας.

Ζητά, λοιπόν, να συνεδριάσει ξανά ο σύλλογος και να προτείνει τι θα περικοπεί από τις δραστηριότητες του σχολείου ώστε να αναπληρωθούν οι «χαμένες» ώρες, τη στιγμή που έχουν χαθεί από την αρχή του σχολικού έτους εκατοντάδες ώρες με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Η  πίεση του προϊστάμενου είχε ως αποτέλεσμα στην τρίτη συνεδρίαση να προκύψει η απόφαση για την οποία ο ίδιος άσκησε πίεση.

Σ` αυτή του την απαράδεκτη προσπάθεια βρήκε συμπαραστάτη τον έναν αιρετό του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ καθώς και την φιλοκυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη στα ψηφοδέλτια της οποίας σχεδόν πάντα συμμετείχε.

Η συγκεκριμένη πρακτική του προϊσταμένου ακυρώνει στη πράξη την συμμετοχή των συναδέλφων του ΕΠΑΛ Πρέβεζας στη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Εμμέσως πλην σαφώς προσβάλλει το δικαίωμα  στην απεργία και δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Τα όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι η αντισυνδικαλιστική αλλά και αντιπαιδαγωγική αυτή στάση – μια που οι αγώνες των μαθητών την ημέρα της πανεργατικής απεργίας  οφείλει να είναι μάθημα αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι «τιμωρία»- είναι απόλυτα συνδεμένη με τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, των οποίων η υλοποίηση προϋποθέτει την πιο αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όπως αυτή που επέδειξε και ο Προϊστάμενος της ΔΔΕ Πρέβεζας, άξιος συνεχιστής  των διοικητικών και πολιτικών προκατόχων του.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

20-04-2016 Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στις 21/4 – Στάση εργασίας

Αθήνα, 18/04/2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 ΠΕΜΠΤΗ, 21/4 ΣΤΙΣ 12 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ        

 

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στέλνει τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς στους εκατοντάδες συναδέλφους και αναπληρωτές που βρέθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 15/4/2016.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για μια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές. Όμως, ποιοτική εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει, όσο υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές υπηρετούν επί σειρά ετών στις εσχατιές της χώρας, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με χαμηλές αμοιβές και για αυτό αξίζουν τον σεβασμό όλων μας.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να αναγνωρίσει τη μακροχρόνια προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση και να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί, προχωρά σε αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών για τη σχολική χρονιά 2016-2017 απαξιώνοντας την προϋπηρεσία και οδηγώντας χιλιάδες από αυτούς εκτός εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει υποχρέωση να υποστηρίξει τα μέλη του, και ιδιαίτερα τα πιο αδύνατα, δηλαδή τους συναδέλφους  αναπληρωτές και ωρομίσθιους, τους ελαστικά εργαζόμενους, μέχρι την εξάλειψη αυτών των απαράδεκτων σχέσεων εργασίας. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναισθανόμενο την κρισιμότητα των στιγμών για τους συναδέλφους αναπληρωτές, κατέθεσε από την αρχή της συμμετοχής του στην Επιτροπή για τις υπηρεσιακές μεταβολές την πρόταση-απόφαση του 17ου Συνεδρίου για το σύστημα διορισμών. Απαιτήσαμε μαζικούς διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά, την κατάργηση του Ν. 3848/10 και τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου συστήματος μονίμων διορισμών και πρόσληψης αναπληρωτών με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, πρόταση βιώσιμη, συνταγματική και ισορροπημένη.

Για την περαιτέρω στήριξη της πρότασης-απόφασης του 17ου Συνεδρίου, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έγκριτο νομικό, ο οποίος ανέλαβε να στηρίξει νομοτεχνικά την πρότασή μας, λειτουργώντας ως νομικός μας σύμβουλος. Η πρόταση παρουσιάστηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με νομικούς-υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για να κατατεθούν τα νομικά επιχειρήματα της Ομοσπονδίας αντιδρώντας στην πρόταση νόμου του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης. Στη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ (Γεν. Γραμματέας, οι δύο αιρετοί του ΚΥΣΔΕ και ο νομικός σύμβουλος) με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας (Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, νομικοί σύμβουλοι Υπουργείου) παρουσιάσαμε εμπεριστατωμένα με νομική επάρκεια – τεκμηρίωση την πρότασή μας, και  αναμέναμε την απάντηση του Υπουργείου, στην ουσία την πολιτική του βούληση να καταργήσει το Ν. 3848/10 και να θεσμοθετήσει ένα νέο σύστημα διορισμών.

Με έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε συμφωνία μεταξύ του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της πολιτικής ηγεσίας!!!

Η μόνη σύμπτωση απόψεων που υπήρξε ήταν η εξής:

 • Η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί μία νέα κατάσταση στην εκπαίδευση την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε
 • Επιβάλλεται ένα νέο σύστημα διορισμών βιώσιμο, συνταγματικό, λειτουργικό και ισορροπημένο.

Πέραν αυτών των γενικών διαπιστώσεων καμία συμφωνία δεν προέκυψε για τον απλούστατο λόγο ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας στην πρότασή μας.

      Και ενώ οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργού δεν αντέκρουσαν τα  επιχειρήματα του συμβούλου μας, λίγες ημέρες αργότερα κυκλοφόρησε ένα κείμενο του Υπουργείου που μιλούσε για αντικρουόμενες νομικές απόψεις της ΟΛΜΕ. Επί της ουσίας το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι εμμένει στη θέση – πρότασή του, παρά το γεγονός ότι η θέση του αυτή είναι καταφανώς άδικη σε σχέση με τους συναδέλφους με μεγάλη προϋπηρεσία, αυτό το γεγονός έκανε συνδικαλιστικά αναγκαία τη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου της ΟΛΜΕ.

 Η μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ήταν η πρώτη απάντηση του κλάδου.

      Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να δεσμευτεί για διορισμούς εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, να καταργήσει το Ν. 3848 και να θεσμοθετήσει ένα νέο ενιαίο σύστημα διορισμών-προσλήψεων λαμβάνοντας υπόψη του την πρόταση της ΟΛΜΕ, αν πραγματικά ενδιαφέρεται να ξεκινήσει ομαλά η επόμενη σχολική χρονιά. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των αναπληρωτών και θα παραμείνει δίπλα τους μέχρι το τέλος. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αγκαλιάσουν τον αγώνα των αναπληρωτών γιατί είναι και αυτή μία από τις μάχες που δίνουμε για να στηριχτεί η δημόσια εκπαίδευση.

      Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών στηρίζει τη θέση της ΟΛΜΕ για το σύστημα διορισμών:

Για ένα νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών προτείνουμε τα παρακάτω:

Σύστημα μοριοδότησης  μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει:

 • 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.
 • 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιοδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος που ο εκπ/κός έχει πετύχει την καλύτερη βαθμολογία)
 • 1 μόριο για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου.

Κλιμακωτή μοριοδότηση του αριθμού παιδιών (πχ. 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια κ.λπ.).

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

 Καλεί τις ΕΛΜΕ να ενημερώσουν τα μέλη τους με περιοδείες, συγκεντρώσεις αντιπροσώπων και έκτακτες Γεν Συνελεύσεις εάν το κρίνουν εφικτό την Τετάρτη, 20/4/2016.

Προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 21/4/2016 (από τις 11.00 -14.00 και από 14.00 ? 17.00) και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στις περιφερειακές ή διευθύνσεις εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

 

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

-Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση

-Κατάργηση του Ν. 3848/10

-Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών

-Σύστημα διορισμών σύμφωνα με τη θέση του κλάδου.

 

Ο Αγώνας για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται.

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κλιμακώνεται.

Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται διαλύοντας την παιδεία, τα κοινωνικά αγαθά και τις ζωές των ανθρώπων πρέπει να ανατραπούν.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

15-04-2016 Νομική τεκμηρίωση των θέσεων της ΟΛΜΕ

Αιτιολογική Έκθεση

 

Το ζήτημα του διορισμού των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει καταστεί, δυστυχώς, ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, το οποίο έχει ταλανίσει τόσο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όσο και συστημικά ολόκληρη την εκπαιδευτική δομή της χώρας. Τους μεν εκπαιδευτικούς διότι λόγω των της έλλειψης κανονικότητας σε σχέση με τις προσλήψεις στη δημόσια εκπαίδευση και την αδυναμία διενέργειας περιοδικού εισαγωγικού διαγωνισμού δεν μπορούν να οργανώσουν τη ζωή τους κατά τρόπο ώστε να δημιουργήσουν μια στέρεη ιδιωτική και επαγγελματική ζωή.

Για να δείτε τη συνέχεια σε pdf πατήστε … εδώ

14-04-2016 Σχετικά με τα δελτία τύπου του Υπ. Παιδείας

Αθήνα, 14/04/2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με έκπληξη ενημερώθηκε για τo περιεχόμενο των δύο τελευταίων Δελτίων Τύπου του Υπουργείου Παιδείας που προκλήθηκαν το πρώτο μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 10/4/2016 και το δεύτερο μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου με τη συμμετοχή του Νομικού Συμβούλου της κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να κατατεθεί η νομική τεκμηρίωση των θέσεων της ομοσπονδίας για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δέχεται προτροπές ? συμβουλές από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως αυτή που εξήγγειλε για πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ? αποκλεισμό του υπουργείου την ερχόμενη Παρασκευή 15/4/ 2016 στις 11:30 π.μ..

Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει και ελέγξει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις του είναι ο ίδιος ο κλάδος.

Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το Υπουργείο παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό ? κοινωνικό διάλογο.

Καλούμε το Υπουργείο παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και να υιοθετήσει τις θέσεις της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμών μονίμων και αναπληρωτών.

Παλεύουμε για:

 • Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης ? ΕΕ ? ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
 • Μαζικούς διορισμούς.
 • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

 Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ? ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

13-04-2016 Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της Παρασκευής, 15/4 στο Υπ. Παιδείας

Αθήνα, 13/04/2016

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

             Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, εφιστά την προσοχή στις ΕΛΜΕ και τις καλεί να πάρουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για την αναγκαιότητα της παρουσίας όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και τον συμβολικό αποκλεισμό του την Παρασκευή, 15/4/16 στις 11.30 π.μ. με αιτήματα:

Να γίνουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να υπάρξει ένα σύστημα πρόσληψης μονίμων ? αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι για το σκοπό αυτό, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας (8.00 ? 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο και 19.00 ? 22.10 για τον βραδυνό), ενώ η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (από 11.00 ? 14.00).

Για να δείτε το Κάλεσμα σε pdf … εδώ

13-04-2016 Ενημερωτικό προς τις ΕΛΜΕ για τη μετακίνηση των συναδέλφων στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 15/04

Αθήνα, 13/04/2016

  ENHMEΡΩΤΙΚΟ

 Η ΟΛΜΕ προτίθεται να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς συναδέλφων για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 15/04/2016  στις 11.30 π.μ.

Για το λόγο αυτό:

 α) για τις Ηπειρωτικές περιοχές και για τη μίσθωση των λεωφορείων, πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συνεννόηση των ΕΛΜΕ σε ευρύτερο επίπεδο (γειτονικές ή ανά περιφέρεια) για την εξασφάλιση ικανού αριθμού συμμετεχόντων, ώστε  να αιτιολογηθεί η οικονομική κάλυψη της μετακίνησης και επιστροφής απευθείας στα τουριστικά γραφεία μέσω τιμολογίων με τα φορολογικά στοιχεία της ΟΛΜΕ,

  β) όσον αφορά τις νησιωτικές περιοχές, η ΟΛΜΕ θα καλύψει τα ατομικά εισιτήρια των συναδέλφων με ευθύνη των ΕΛΜΕ, που θα συγκεντρώσουν τα παραστατικά (αποκόμματα των εισιτηρίων) και θα τα στείλουν ηλεκτρονικά στο email της ΟΛΜΕ «σκαναρισμένα» για να πληρωθούν στον κάθε συνάδελφο.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ