Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

31-03-2016 Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 4/4 (στις 5 μ.μ. στο Hilton)

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην κινητοποίηση σωματείων, συλλογικοτήτων και κοινωνικών φορέων τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, στις 17:00, έξω από το HILTON.

Η κινητοποίηση της Δευτέρας, θα είναι η απαρχή της εβδομάδας εναντίωσης της ελληνικής κοινωνίας στην περαιτέρω διάλυση του ιστού της, με επόμενο σταθμό την 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και το απεργιακό συλλαλητήριο  στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΜΑΣ!

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ? ΡΗΞΗ ? ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ πατήστε … εδώ

31-03-2016 Δήλωση συμμετοχής των ΕΛΜΕ Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων στην ημερίδα για την ΤΕΕ στην Πάτρα στις 11/4/16

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

                                                    Αθήνα, 31/03/2016

 ΠΡΟΣ τις ΕΛΜΕ:

Α, Β Αιτ/νίας, Α, Β Αχαϊας, Ηλείας, Α, Β Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Α, Β Κορινθίας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, από τις 10.00 έως τις 17.00 ημερίδα με θέμα: Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κριτική και διεκδικήσεις, στην Πάτρα, στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ (Αγίου Ανδρέου 16 και Αράτου, Πάτρα).

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ στις οποίες απευθύνεται το παρόν ενημερωτικό, οι αιρετοί των αντίστοιχων ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ καθώς και δύο συνάδελφοι από κάθε ΕΠΑΛ, της περιοχής ευθύνης σας.

Επειδή, θα πρέπει να δοθεί ονομαστική άδεια από τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης στους παραπάνω συναδέλφους, θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 6/4/2016, οι παραπάνω ΕΛΜΕ να αποστείλουν στο email της ΟΛΜΕ olme@otenet.gr την κατάσταση που ακολουθεί στη 2η σελίδα, συμπληρωμένη με τα ονοματεπώνυμα και τα σχολεία όπου υπηρετούν οι συνάδελφοι (δηλαδή τα ονοματεπώνυμα και τα σχολεία των μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ, των αιρετών ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και των συναδέλφων-υπηρετούντων σε ΕΠΑΛ αυτών των περιοχών), ώστε έγκαιρα να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια και να αποσταλεί στα σχολεία.

Για να δείτε την αίτηση συμμετοχής που πρέπει συμπληρωμένη να αποσταλεί στην ΟΛΜΕ μέχρι τις 6/4/16 πατήστε … εδώ

 

30-03-2016 Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7/4

Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
και στην απεργιακή συγκέντρωση

Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ? ΡΗΞΗ ? ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για να “κατεβάσετε” το αφισάκι της ΟΛΜΕ σε pdf … εδώ

Για να δείτε το Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και την αφίσα πατήστε … εδώ

28-03-2016 Χαιρετισμός του εκπροσώπου του ΔΣ της ΟΛΜΕ στο συνέδριο της SNES

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤHΣ SNES-FSU ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στην Grenoble της Γαλλίας, 28η Μαρτίου-1η Απριλίου.

Η SNES-FSU είναι το πιο μεγάλο και αντιπροσωπευτικό συνδικάτο Β/θμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία με 65.000 μέλη εκπαιδευτικούς, σχολικούς ψυχολόγους, σχολικούς συμβούλους, βοηθητικό προσωπικό εκπαίδευσης, κλπ. Στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων.

Στο πρόσφατο συνέδριό της εκπαιδευτικής ένωσης στη Grenoble από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου συμμετείχαν αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από όλες τις περιοχές της Γαλλίας καθώς επίσης και ξένοι αντιπρόσωποι εκπαιδευτικών ενώσεων άλλων χωρών (από Βραζιλία, Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρεττανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Πορτογαλία, Σουηδία, Μαγαδασκάρη, Σενεγάλη, Κογκό μεταξύ άλλων). Οι σύνεδροι συζήτησαν την πολιτική και τα σχέδια δράσης της SNES-FSU πάνω σε τέσσερα θέματα: α) τις μεταρρυθμίσεις στη Β/θμια εκπαίδευση, β) την αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού γ) κοινωνικές και δημοκρατικές αλλαγές και δ) τις προκλήσεις που

αντιμετωπίζουν τα συνδικάτα. Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησε  ο Βαγγέλης Μπουντουλούλης, μέλος του Δ.Σ., ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους γάλλους συνέδρους  την Τετάρτη 30 Μαρτίου αναφερόμενος στις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της εκπαίδευσης  μεταφέροντας, επίσης,  τα βασικά αιτήματα των ελλήνων εκπαιδευτικών. Υπήρξε θερμή και συγκινητική ανταπόκριση από τους γάλλους και ξένους αντιπροσώπους εκπαιδευτικών συνδικάτων, οι οποίοι μετά το τέλος της σύντομης ομιλίας του κ. Μπουντουλούλη, εξέφρασαν τη στήριξή τους φωνάζοντας όρθιοι συνθήματα υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης, ενώ εξήγησαν αργότερα ότι η χώρα μας για αυτούς και τους αγώνες τους είναι ένα σύμβολο. Για να διαβάσετε τον χαιρετισμό του κ. Μπουντουλούλη στο συνέδριο.

Για να δείτε τη συνέχεια σε pdf … εδώ

28-03-2016 Αναγγελία 11ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

11ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  Ο.Λ.Μ.Ε

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να διοργανώσει το 11ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα:

“Οι επιπτώσεις των μνημονίων στην Εκπαίδευση”

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 & 9  Οκτωβρίου 2016. (Ο τόπος του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί αργότερα).

 Η επιλογή του θέματος του 11ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου έγινε μετά από διεξοδική συζήτηση τόσο στο πλαίσιο του ΔΣ του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., όσο και του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που έλαβε και την τελική απόφαση.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που κορυφώθηκε στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, πλήττοντας θεμελιώδη κοινωνικά πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα, δεν άφησε αλώβητη και την εκπαίδευση.

Στη χώρα μας ειδικότερα, οι  περιοριστικές πολιτικές των μνημονίων, τείνουν να αλλάξουν ριζικά τον εκπαιδευτικό χάρτη θέτοντας στο κέντρο της συζήτησης όλα σχεδόν τα ζητήματα:  εργασιακές σχέσεις, χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, δομές και λειτουργία, όρους και συνθήκες άσκησης εκπαιδευτικού έργου.

Σ? αυτό το πλαίσιο ζητούμενο αποτελεί η εξέταση των επιπτώσεων της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση, αλλά και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Με βάση τα παραπάνω  κρίθηκε σκόπιμο η θεματολογία του συνεδρίου να επικεντρωθεί στην συνεξέταση όλων σχεδόν των τομέων της εκπαίδευσης που υφίστανται στη σημερινή συγκυρία τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών.

Το περιεχόμενο του συνεδρίου περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

 1. “Οι επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στο εργασιακό περιβάλλον και στη χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης”.
 • “Η Κοινωνική ασφάλιση στην περίοδο της κρίσης. Από το αναδιανεμητικό στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Επιπτώσεις στους εκπαιδευτικούς και στην ποιότητα της εκπαίδευσης.” Συντονιστής Π. Αντωνόπουλος.
 • “Η υποχρηματοδότηση της Ελληνικής εκπαίδευσης. Αναπαραγωγή κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων στο σχολείο της κρίσης. Αντισταθμιστική εκπαίδευση. Παιδική φτώχεια.” Συντονίστρια Μ. Πρωτονοτάριου.
 • Μισθολογική εξέλιξη των Ελλήνων εκπαιδευτικών στην περίοδο της κρίσης. Συντονιστής Π. Μπούρδαλας.
 • Αδιοριστία εκπαιδευτικών. Οι επιπτώσεις των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση. Οι σύγχρονες ανάγκες του σχολείου. Συντονιστής Α. Ζαφείρης. 
 1. “Δομή – οργάνωση της εκπαίδευσης και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στην περίοδο της κρίσης – Έκθεση ΟΟΣΑ”
 • “Οι πολιτικές εποπτείας και αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Η παιδαγωγική ελευθερία. Ο ρόλος της ΟΛΜΕ. Συντονιστής Θ. Αναστασίου.
 • Ο ρόλος του Συλλόγου διδασκόντων και οι τομείς της ενιαίας και κριτικής γνώσης στο δημοκρατικό σχολείο. Συντονιστής Γ. Χαλκιαδόπουλος.
 • Το 4ο έτος πρακτικής άσκησης στην Τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση: Προκλήσεις και απαντήσεις. Συντονιστής Ζ. Χατζηνικολής.
 • Η εκπαίδευση σε αριθμούς. Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική εκπαίδευση. Μύθοι και πραγματικότητα. Συντονιστής Α. Παπαδαντωνάκης.

Συντονισμός εργασιών ομάδων ? Συμπεράσματα Συνεδρίου. Συντονίστρια Ε.Λαμπροπούλου

Η συνεισφορά της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ στη μελέτη των θεμάτων του 11ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου

Ο.Λ.Μ.Ε.

Τα ζητήματα που αποτελούν το αντικείμενο του 11ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου της ΟΛΜΕ έχουν απασχολήσει και προηγούμενα εκπαιδευτικά συνέδρια. Αναφέρονται ενδεικτικά:

«Ενιαιοποίηση Τεχνικής-Επαγγελματικής και Γενικής Εκπαίδευσης» – 4ο Συνέδριο.

«Οικονομικές-κοινωνικές συνθήκες και σύγχρονο σχολείο» – 6Ο Συνέδριο.

«?Παγκοσμιοποίηση? και εκπαιδευτική πολιτική. Από τις επιλεκτικές πολιτικές στην παιδεία για όλους»  – 7ο Συνέδριο

«Συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου» -  9ο Συνέδριο.

«Οι επιπτώσεις των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων στην εκπαίδευση (με έμφαση στη λυκειακή βαθμίδα). Η περίπτωση της Ελλάδας» –  10ο Συνέδριο

 ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

 Το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε., εκπόνησε τα τελευταία χρόνια μελέτες, σχετικές με τα θέματα του 11ου  εκπαιδευτικού συνεδρίου:

 • «Νέο βαθμολόγιο ? μισθολόγιο ? αξιολόγηση των εκπαιδευτικών», Ιούνιος 2012
 • Οι μισθοί των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρώπης για το 2011-2012, Δεκέμβριος 2012
 • Όροι και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο), 2011
 • Ωράριο εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 2011
 • Η οργάνωση του σχολικού χρόνου στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις 27 χώρες της ΕΕ.

Οι μελέτες είναι προσβάσιμες στη διεύθυνση: http://kemete.sch.gr/?page_id=29 .

Στην φάση της τελικής επεξεργασίας βρίσκονται και οι μελέτες του ΚΕΜΕΤΕ:

 • Για το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών (έως το 2016)
 • Το ασφαλιστικό
 • Την αξιολόγηση.

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ? ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Την πολιτική ευθύνη του συνεδρίου  έχει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Δημιουργείται Οργανωτική-συντονιστική επιτροπή του συνεδρίου από τα 11 μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Στα πλαίσια του Δ.Σ. ορίζεται 5μελής επιτροπή για το συνέδριο, η οποία αποτελείται από τους Ιωαννίδου Γιώτα (ΟΛΜΕ), Κωνσταντίνου Νικηφόρο (ΟΛΜΕ), Μπουντουλούλη Βαγγέλη (ΟΛΜΕ), Τσούχλο Θόδωρο (ΟΛΜΕ) και Παπαδαντωνάκη Ανδρέα (ΚΕΜΕΤΕ)

Συμμετοχή των συναδέλφων στο 11ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Η Οργανωτική Επιτροπή του 11ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου της ΟΛΜΕ απευθύνεται σε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να πάρει μέρος στη διαδικασία του συνεδρίου και τον καλεί να συμμετάσχει με τους εξής τρόπους:

 1. Συμμετέχοντας στην κεντρική επιστημονική Ομάδα Εργασίας του Συνεδρίου στην Αθήνα, βασικό έργο της οποίας είναι η προετοιμασία και η παρουσίαση των θεματικών εισηγήσεων του Συνεδρίου.
 2. Συμμετέχοντας σε αντίστοιχες ομάδες εργασίας που προτείνεται να συσταθούν στις κατά τόπους ΕΛΜΕ με πρωτοβουλία των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ (υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή των συναδέλφων σε όλες τις ομάδες εργασίας είναι ελεύθερη).
 3. Αποστέλλοντας κείμενο σκέψεων, απόψεων και προτάσεων σχετικών με τα θέματα του συνεδρίου στο ΚΕΜΕΤΕ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο dialogos11o@gmail.com προκειμένου να αναρτηθεί στο ιστολόγιο του διαλόγου του Συνεδρίου.
 4. Συμμετέχοντας σε προσυνεδριακές εκδηλώσεις, σε τοπική ή περιφερειακή κλίμακα, που θα προτείνουμε να οργανωθούν με πρωτοβουλία των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.
 5. Συμμετέχοντας σε έρευνες που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι θα λειτουργήσει ιστολόγιο διαλόγου για το 11ο εκπαιδευτικό συνέδριο, στη διεύθυνση https://dialogos11o.wordpress.com, στο οποίο θα αναρτηθούν οδηγίες και πρακτικά ζητήματα σχετικά με το Συνέδριο, αλλά και ενδεικτικά προτεινόμενα από το ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., θέματα για μελέτη.

  Παράλληλα  στην ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ θα αναρτηθούν αναλυτικά στοιχεία για τα οργανωτικά θέματα.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

22-03-2016 Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από το ΜΤΠΥ την Τετάρτη, 23/3 στις 12.30 μ.μ. – Παναττική στάση εργασίας

Όλοι και Όλες

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

αύριο Τετάρτη, 23 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ.

στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από το ΜΤΠΥ

(Λυκούργου 12)

Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις  12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών

 

Για να δείτε το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ πατήστε … εδώ

 

21-03-2016 Διοργάνωση ημερίδας για την Αξιολόγηση-Επιμόρφωση στην Κοζάνη τον Απρίλιο – Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

Αθήνα, 21/03/2016

                                                                              Προς τις EΛΜΕ:

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κοζάνης, Γρεβενών, Εορδαίας, Φλώρινας, Καστοριάς

ΗΠΕΙΡΟΥ: Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας

 

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΟΖΑΝΗ 18/04/2016

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ,  διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ώρα 10.00? 17.00  (Αίθουσα Κοβεντάρειο, Χαρισίου Μούκα 7, Κοζάνη).

Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν :

 • Όλα τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ καθώς και οι αιρετοί των περιφερειών ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΗΠΕΙΡΟΥ
 • ΕΝΑΣ συνάδελφος από κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιφερειών ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΗΠΕΙΡΟΥ, τα οποία θα ορίσουν οι Σύλλογοι διδασκόντων. Θα ζητηθεί ήδη γι? αυτό σχετική άδεια από τους Περιφερειακούς Διευθυντές.

 

Κάθε ΕΛΜΕ θα συμπληρώσει το έντυπο που ακολουθεί, προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των συναδέλφων οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ημερίδα.

Το έντυπο να επιστραφεί με email στη ΟΛΜΕ συμπληρωμένο μέχρι τις  8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  (email: olme@otenet.gr ).

Για να δείτε το αρχείο και την φόρμα συμμετοχής που πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί στην ΟΛΜΕ πατήστε ?εδώ

21-03-2016 Διοργάνωση ημερίδας για την Τεχν. Επαγγ. Εκπ/ση στην Πάτρα τον Απρίλιο – Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

Αθήνα, 18/03/2016

 Προς

Τις ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Α, Β Αιτ/νίας, Α, Β Αχαϊας, Ηλείας

Τις ΕΛΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Α, Β Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Α, Β Κορινθίας

Τις ΕΛΜΕ ΙΟΝΙΩΝ: Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου

 

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κριτική και διεκδικήσεις

ΠΑΤΡΑ 11/04/2016

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Α? ΑΧΑΙΑΣ,  διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Κριτική και διεκδικήσεις», την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ώρα 10.00? 17.00, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ (Αγίου Ανδρέου 16 και Αράτου, Πάτρα)

Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν :

 • Όλα τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ καθώς και οι αιρετοί των περιφερειών ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
 • ΔΥΟ συνάδελφοι από κάθε ΕΠΑΛ των περιφερειών ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ αλλά και των Ιονίων Νήσων Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, τα οποία θα ορίσουν οι Σύλλογοι διδασκόντων. Θα ζητηθεί ήδη γι? αυτό σχετική άδεια από τους Περιφερειακούς Διευθυντές.

Κάθε ΕΛΜΕ θα συμπληρώσει το έντυπο που ακολουθεί, προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των συναδέλφων οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ημερίδα.

Το έντυπο να επιστραφεί με email στη ΟΛΜΕ συμπληρωμένο μέχρι τις  8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  (email: olme@otenet.gr ).

Για να δείτε το αρχείο και την φόρμα συμμετοχής που πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί στην ΟΛΜΕ πατήστε … εδώ

17-03-2016 Σχετικά με τις δυσφημιστικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών δηλώσεις παραγόντων

Αθήνα, 17/03/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις δυσφημιστικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών δηλώσεις παραγόντων

 

            Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι έχουν ενταθεί διάφορες δηλώσεις και προσωπικές εκτιμήσεις προς τον Τύπο του υπουργού παιδείας και διάφορων παραγόντων του «εθνικού ? κοινωνικού διαλόγου», που δυσφημούν βάναυσα τον κλάδο των εκπαιδευτικών και θέτουν σε αμφισβήτηση επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Επειδή το πρόσφατο παρελθόν μάς έχει διδάξει ότι οι πρακτικές αυτές, ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών, ακολουθούνται ιδιαίτερα σε περιόδους που πρόκειται να υπάρξουν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, εντάσσουμε απόλυτα και αυτές τις δηλώσεις στην εφαρμογή νέων αντιδραστικών παρεμβάσεων που προβλέπονται από την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Είναι σε όλη την κοινωνία γνωστό ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, με φλέγοντα αυτό της αδιοριστίας και των συνεχώς μειούμενων προυπολογισμών και αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι ασκούμενες πολιτικές από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις που την οδηγούν στην απαξίωση. Είναι επίσης γνωστό ότι ιδιαίτερα τα χρόνια των Μνημονίων, οι εκπαιδευτικοί στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους τη δημόσια εκπαίδευση παρά τις δραματικές μειώσεις των αποδοχών τους, την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και τη γενικότερη επιδείνωση τόσο των εργασιακών σχέσεων τους όσο και των συνθηκών στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει και προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η δυσφημιστική προπαγάνδα σε βάρος του κλάδου μας, η πρακτική της ενοχοποίησης των εργαζόμενων που καλούνται να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης. Ταυτόχρονα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αφήσει την πεπατημένη των δηλώσεων και να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με όλο το λαό θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής μνημονίων, κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

16-03-2016 Συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην αποστολή της ETUCE/Education International στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση της Egitim Sen

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 15-18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ

Γιώτα Ιωαννίδου, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Στις 15,16,17,18 Φλεβάρη, βρεθήκαμε στην Άγκυρα, με την αποστολή των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συνδικάτων, μέσω της Etuce και της Education International.  Ανταποκριθήκαμε με αυτό τον τρόπο σε έκκληση της EgitimSen, του συνδικάτου εκπαιδευτικών της Τουρκίας, μέλους της KESK, να «δούμε με τα μάτια μας και να ακούσουμε με την ψυχή μας», τι συμβαίνει στο επίπεδο της εκπαίδευσης κι όχι μόνο μετά την αντιδραστική επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης, ιδίως στις ΝΑ περιοχές. Έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους λαούς μας και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός ισχυρού κινήματος αλληλεγγύης απαιτώντας να μπει φραγμός στις διώξεις και τις δολοφονίες και να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα στη δουλειά, στη δημοκρατία, στη μόρφωση και στη ζωή.

Ο αρχικός προορισμός της αποστολής ήταν το Ντιγιαρμπακιρ και οι πόλεις Σιλόπη και Νουσαϊμπίν, που έχουν υποστεί τις πιο καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της επίθεσης.Η ETUCE και η EI, επέλεξαν τελικά ως προορισμό την Άγκυρα, επικαλούμενες λόγους επικινδυνότητας, παρά την αντίθετη άποψη αρκετών συμμετεχόντων. Στην δεκαεξαμελή αποστολή εκτός από την ΟΛΜΕ, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές από την Β. Κύπρο (DAU-SEN, KTOEOS, KTOS),  τη Δανία (DLF), τη Γαλλία (SNES-FSU), τη Γερμανία (GEW), την Ολλανδία (Netherlands), τη Σουηδία (Lararforbundet) και την Αγγλία (NASUWT, EI/NUT).

Στα πλαίσια της αποστολής έγιναν συναντήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με την EgitimSen, την επιτροπή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τουρκίας, την Ένωση γιατρών Τουρκίας, με εκπαιδευτικούς που ήρθαν από το Ντιγιαρμπακίρ, τη Σιλόπη, τη Σιζρέ και τη Νουσαϊμπίν, με ακαδημαϊκούς που υπέγραψαν τη Διακήρυξη για την ειρήνη και διώκονται, με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τουρκία, με τη γερμανική πρεσβεία. Είχε ζητηθεί συνάντηση και με την τουρκική κυβέρνηση, που την αρνήθηκε.

Τοποθετηθήκαμε σαν ΟΛΜΕ σε όλες τις συναντήσεις πλην αυτής με την ΕΕ ?όπου δεν καλεστήκαμε- και αυτής με την Γερμανική πρεσβεία ?όπου συμμετείχαν τα μέλη της αποστολής από τη Γερμανία. Για τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων ενημερωθήκαμε στην τελευταία συνάντηση της αποστολής, πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Ακόμη συμμετείχαμε στη συνέντευξη τύπου της αποστολής και δώσαμε ξεχωριστή συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DIHA, που μας ζητήθηκε.

Εκφράσαμε την αγωνιστική αλληλεγγύη των ελλήνων εκπαιδευτικών και τη συμφωνία μας στην ανάγκη κοινού αγώνα των λαών μας για τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, για δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερίες και ειρήνη. Τοποθετηθήκαμε για την κατάσταση της πολεμικής κλιμάκωσης στην ΜΑ και τις τεράστιες ροές προσφύγων που δημιουργεί. Βάση της τοποθέτησής μας ήταν οι αποφάσεις των συνεδρίων της ΟΛΜΕ και κυρίως αυτή του ΔΣ και της ΓΣ Προέδρων για το προσφυγικό ? μεταναστευτικό ζήτημα, της οποίας αντίγραφο στα αγγλικά επιδώσαμε.

Καταγγείλαμε την  υποκρισία των υπεύθυνων της δημιουργίας του προβλήματος, «ΗΠΑ ? ΕΕ ? ΝΑΤΟ- και την ιμπεριαλιστική πολιτική τους, στο όνομα των καπιταλιστικών κερδών, του ξεπεράσματος της κρίσης τους με ανακατανομή των αγορών, των ανταγωνισμών τους και των γεωπολιτικών τους συμφερόντων, που ευθύνονται για τους πολέμους και τις επεμβάσεις στην περιοχή, την ενίσχυση αντιδραστικών οργανώσεων (ISIS) και την καταστροφή και λεηλασία των πατρίδων του κόσμου. Πολιτική που ακολουθούν πιστά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και την ανατροπή της θεωρούμε πρώτη προϋπόθεση.

Για να δείτε τη συνέχεια της αναφοράς σε pdf … εδώ

Για να δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων … εδώ