Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

31-08-2015 Παράσταση της ΟΛΜΕ στο ΥΠΑΙΘ για τις αποσπάσεις και τις λοιπές υπ. μεταβολές – Απόφαση Υπ. Παιδείας

Αθήνα, 31/8/15

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

 Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας από 28/9/2015 σχετικά με τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ, ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί Δευτέρα 31/9/2015 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με εκπρόσωπο της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας στην κατεύθυνση:

Α. Να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των αποσπάσεων που εκκρεμούν, αφού δοθεί άδεια από την τριμελή επιτροπή.

Β. Να βγει ανακοίνωση από το υπουργείο η οποία να διευκολύνει τους συναδέλφους που εκκρεμεί η απόσπασή τους, να αναλάβουν υπηρεσία ως οφείλουν την 1η Σεπτεμβρίου στην πλησιέστερη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και όχι αναγκαστικά στο σχολείο ή τη Διεύθυνση οργανικής τους, για τους λόγους που έχουμε ήδη περιγράψει (βλ. αρ. πρωτ. 135159/Ε2 31/8/2015 με θέμα: «Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»  που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου κατόπιν της συνάντησης)

Γ. Με την υπογραφή των αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί να αποδεσμευτούν άμεσα και να αναλάβουν υπηρεσία στην περιοχή απόσπασής τους.

 Η ΟΛΜΕ θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και προς τα άλλα υπουργεία, ώστε να επισπευτεί ο χρόνος εξαίρεσης για τις συγκεκριμένες υπηρεσιακές μεταβολές.

 Για να δείτε την απόφαση του Υπ. Παιδείας για την ανάληψη υπηρεσίας πατήστε ? ΕΔΩ

Για το έγγραφο σε pdf … εδώ

31-08-2015 Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ – Σύσκεψη αιρετών Β. Ελλάδος

Αθήνα, 31/8/15

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ, 5/9/15

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τη φωνές τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους τα σωματεία και τα συνδικάτα, στη μεγάλη πανεργατική – πανδημοσιοϋπαλληλική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική των Μνημονίων κυβέρνησης-δανειστών,

το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Καλούμε για την μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο:

 

  1. Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Bόρειας Ελλάδας να συνεννοηθούν με τα αντίστοιχα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και
  2. Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, να απευθύνουν πρόσκληση στους συναδέλφους για να δηλώσουν ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού τηλεφώνου στο email της ΟΛΜΕ (olme@otenet.gr) μέχρι την Πέμπτη, 3/9 ώστε να ενταχθούν στα μισθωμένα πούλμαν της ΑΔΕΔΥ.

 Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο, 5/9 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΔΟΘ θα οργανωθεί σύσκεψη ΔΣ ΕΛΜΕ και Αιρετών στα Υ.Σ. Βορ. Ελλάδας (Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης) και Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη θα συζητήσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η υπογραφή του 3ου Μνημονίου στους εργαζόμενους (ασφαλιστικό, μισθολόγιο, αξιολόγηση, ιδιωτικοποιήσεις) και η οργάνωση του τρόπου αντίστασης καθώς και τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (αποσπάσεις, κενά, αναπληρωτές, διορισμοί).

 Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και για τη Νότια Ελλάδα στην Αθήνα το Σάββατο, 26/9.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

28-08-2015 Να εγκριθεί άμεσα το αίτημα εξαίρεσης για την ολοκλήρωση των αποσπάσεων και των υπηρ. μεταβολών

Αθήνα, 28/8/15

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ

 

Εχθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε, ότι με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ολοκληρώθηκε. Πλέον, απαγορεύεται η οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στο δημόσιο. Το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και στις τοποθετήσεις, αφού και τα ΠΥΣΔΕ δε θα έχουν στοιχεία για να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου και απαιτήσαμε να προχωρήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των πινάκων των αποσπάσεων, ώστε να εκκρεμεί μόνο το τυπικό μέρος της υπογραφής του υπηρεσιακού υπουργού.

 Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας  και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δε φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.

 Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουν σε ποια περιοχή θα εργαστούν, δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, καθώς και πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα περιττών μετακινήσεων. Χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών είναι στον αέρα, και μάλιστα χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση!

 Όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο.

 Ζητούμε: να εγκριθεί άμεσα το αίτημα εξαίρεσης για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αποσπάσεων και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που προϋποθέτουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

27-08-2015 Ψήφισμα – Καταγγελία για την επίθεση που δέχθηκαν εκπαιδευτικοί-διαδηλωτές στις Σκουριές

Αθήνα, 27/8/15

           

 ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τις συλλήψεις και την καταστολή απέναντι σε διαδηλωτές κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής την Κυριακή, 23/8/2015.

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να συμμετάσχουν στη διαδήλωση,  τραυματίστηκαν και υπέστη ζημιές το αυτοκίνητό τους.

Το σύνθημα που υπήρχε στη μπλούζα τους κατά της εξόρυξης ήταν αρκετό για αυτή την αντιμετώπιση!

Μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απέναντι σε πολίτες που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους στη ζωή και το περιβάλλον.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους, και υπογραμμίζουμε ότι οι αγώνες δεν φιμώνονται και δεν καταστέλλονται  με τέτοιες τακτικές.

 Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

 

20-08-2015 Προκήρυξη για Νομικό έμμισθο εξωτερικό συνεργάτη

Αθήνα, 20/8/2015

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενδιαφέρεται για την έναρξη συνεργασίας με ειδικό έμμισθο εξωτερικό συνεργάτη-Νομικό:

α) με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών του Δημοσίου και

β) με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στα εργασιακά των εκπαιδευτικών του δημοσίου και το δημόσιο δίκαιο.

 

Αιτήσεις και βιογραφικά να στέλνονται στο mail της ΟΛΜΕ: olme@otenet.gr, μέχρι 11 Σεπτεμβρίου 2015.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

19-08-2015 Ψήφισμα για την άμεση επαναπρόσληψη συναδέλφου

Αθήνα, 19/8/15

ΨΗΦΙΣΜΑ

Άμεση επαναπρόσληψη του Προέδρου του Σωματείου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.»

 

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την ψήφιση του Νόμου 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), εκτός από έναν. Τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, Σάκη Παπαδόπουλο.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος τέθηκε σε εργασιακή εφεδρεία μαζί με συνολικά 57 εργαζόμενους της εταιρείας στις 29 Δεκεμβρίου 2011. Δύο μήνες μετά, αποφασίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η εξαίρεση 27 εργαζομένων από το καθεστώς της εφεδρείας και η επιστροφή στα καθήκοντά τους. Ο Σάκης Παπαδόπουλος που βρισκόταν ανάμεσά τους αρνήθηκε να επιστρέψει, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του. Στις 11 Μαΐου 2015 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4325/2015, ο οποίος προέβλεπε την επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στις 27 Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν από τη συγχώνευση της παραπάνω εταιρίας με άλλες δύο εταιρείες του Δημοσίου και την υπαγωγή των συγχωνευμένων πλέον εταιρειών στο Υπουργείο Υποδομών, το Δ.Σ. της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» συνεδρίασε, με μοναδικό θέμα την επαναφορά των εργαζομένων που είχαν τεθεί στην εφεδρεία. Το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας, που τότε εποπτευόταν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε την επαναφορά όλων των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε εφεδρεία, με μία μόνο εξαίρεση. Τον Σάκη Παπαδόπουλο.

Η εταιρεία θεώρησε την άρνηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων να εξαιρεθεί από την εφεδρεία τον Φεβρουάριο του 2012, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του, ως οικειοθελή αποχώρηση. Έτσι είναι τώρα ο μόνος για τον οποίο δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4325/2015 και δεν επιστρέφει στην εργασία του.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι η μη επαναφορά του συναδέλφου Σάκη Παπαδόπουλου στην εργασία του συνιστά στην ουσία συνδικαλιστική δίωξη και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης την άμεση επαναπρόσληψή του.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ