Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-05-2015 Κάλεσμα σε κινητοποίηση για τα ασφαλιστικά ταμεία

Αθήνα, 26/5/2015

Κινητοποίηση για τη σωτηρία των ασφαλιστικών μας Ταμείων

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι φορείς που έχουν συγκροτήσει τη συντονιστική επιτροπή για τη «σωτηρία» των ασφαλιστικών μας Ταμείων, την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 και ώρα 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29).

Απαιτούμε:

 • Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με νόμο, όπως έχει δεσμευτεί η παρούσα Κυβέρνηση.
 • Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ., που καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
 • Διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και σταθερή εγγύηση του Κράτους για τη βιωσιμότητα των Ταμείων μας. Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.
 • Καμία νέα μείωση στο ΕΦΑΠΑΞ και σ? όλα τα Ταμεία. Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλες οι μειώσεις, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επικουρικά ταμεία και στο ΕΦΑΠΑΞ.
 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.

 Για να δείτε το αρχείο σε pdf πατήστε … εδώ

26-05-2015 Επιστολή-Ψήφισμα προς τους Ευρωβουλευτές για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου (TTIP)

Αθήνα, 26/5/2015

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αγαπητοί, ες κύριοι και κυρίες μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις 28 Μάη θα διεξαχθεί μια ψηφοφορία στα πλαίσια της συνεδρίασης της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (INTA) πάνω στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα TTIP* και θα υπάρχει και μια επόμενη στις 12 Ιουνίου 2015.

Σας στέλνουμε δύο κείμενα με τις απόψεις της ΟΛΜΕ και της ETUCE (Ευρωπαϊκό τμήμα της Education International) για την επικείμενη συμφωνία TTIP ζητώντας να υποστηρίξετε τις θέσεις μας ενάντια στην υπογραφή της και σε κάθε περίπτωση να εξαιρεθούν από αυτή η εκπαίδευση και όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Για να δείτε την Επιστολή-Ψήφισμα σε pdf πατήστε … εδώ

26-05-2015 Ψήφισμα αλληλεγγύης στους τρεις διαδηλωτές που συνελήφθησαν την 25 Μαρτίου του 2012 στα Χανιά

    Αθήνα, 26/5/15

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους τρεις διαδηλωτές που συνελήφθησαν

την 25 Μαρτίου του 2012 στα Χανιά 

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 γίνεται η δίκη τριών πολιτών των Χανίων- διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί την ημέρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου το 2012. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία στην πόλη μας εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου που είχε βάλει τη χώρα στα Μνημόνια.

Οι αλλεπάλληλες διώξεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος  των πολιτικών  της τρόικας – της ΕΕ, του ΔΝΤ και ΕΚΤ καθώς και των κυβερνήσεων που δρουν ως εντολοδόχοι τους σπέρνοντας τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Είναι προφανές ότι τέτοιες διώξεις στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να παλεύει για το δίκιο του. Ειδικότερα, στρέφονται ενάντια σε αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν για να απαλλαγεί η χώρα μας από τις όποιες αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό είναι ένα ευθύ πλήγμα ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε την αθώωση των τριών συμπολιτών μας καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας  δίωξης.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

22-05-2015 Αποτελέσματα Κλήρωσης για τη συμμετοχή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΟΛΜΕ για το 2015 – Επιλαχόντες μετά από ακυρώσεις

Για να δείτε τα ονόματα των επιλαχόντων που προέκυψαν μετά από ακυρώσεις πατήστε … εδώ

Για να δείτε το pdf με τα αποτελέσματα της κλήρωσης με τα ονόματα των εκπαιδευτικών των οποίων τα παιδιά κληρώθηκαν για να πάνε φέτος κατασκήνωση πατήστε …εδώ

Για να θυμηθούν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι των οποίων τα παιδιά κληρώθηκαν πατήστε … εδώ

18-05-2015 Ανακοίνωση-Υπόμνημα σχετικά με την απόδοση οργανικής στους εκπαιδευτικούς ΔΕ που μετατάχθηκαν στην ΠΕ

   Ο.Λ.Μ.Ε.                                        

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 ? 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                                                    Αθήνα, 18/5/2015

                        ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια του 2013 και 2014, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Σε καμιά περίπτωση τα λάθη, η αδιαφάνεια και οι επιλογές της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το καλοκαίρι του 2013, που οδήγησαν στην υποχρεωτική βίαιη μετάταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν μπορούν να διορθωθούν σήμερα με συνολική ακύρωση όλων των μετατάξεων δημιουργώντας για μια ακόμα φορά προβλήματα και καθιστώντας θύματα τους εκπαιδευτικούς.

            Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την οικογενειακή και εργασιακή εξουθένωση 3.600 εκπαιδευτικών, αλλά θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει, όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

Καταθέτοντας ξανά τις ρεαλιστικές προτάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα, ζητάμε την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου,

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων την Τρίτη, 19-5-15, στις 9 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

  Υ.Γ. Ακολουθεί η αναλυτική μας πρόταση για το θέμα.

Για να δείτε την Ανακοίνωση και τη θέση της ΟΛΜΕ για το θέμα σε pdf … εδώ

18-05-2015 Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για το θέμα των μετατάξεων

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255                                                                                                                  Αθήνα, 18/5/2015

FAX: 210 33 11 338                                                                                                                                         Α.Π.:359

www.olme.gr

e-mail:olme@otenet.gr

                                                                                                                                                                                       ΠΡΟΣ:

                                                                                    τον Υπουργό Παιδείας

                                                                                    κ. Αριστ. Μπαλτά

                                                                                    τον αναπλ. Υπουργό Παιδείας

                                                                                    κ. Αν. Κουράκη

 ΘΕΜΑ: Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό και τον αναπλ. Υπουργό Παιδείας

Κύριοι Υπουργοί,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά επείγουσα συνάντηση μαζί σας για το σοβαρό και επείγον ζήτημα των μετατάξεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

12-05-2015 ANAKΟΙΝ/ΣΗ: Συμμετοχή σε κατασκηνώσεις για τα παιδιά εκπαιδευτικών-μελών ΟΛΜΕ – Αίτηση – Κατάλογος κατασκηνώσεων

                     Αθήνα, 12/05/2015

 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015

 

 

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αν και ο πολυπληθέστερος των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις όπως οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι.

Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των καθηγητών και των καθηγητριών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συναδέλφους/ισσες και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημά τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. μετά από την ολοκληρωμένη πρόταση που παρουσίασε το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και φέτος τη φιλοξενία 400 περίπου παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά:

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες/όλοι οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που έχουν καταβάλλει, στις Ε.Λ.Μ.Ε. που ανήκουν, τη συνδρομή τους για το έτος 2014-2015.
 2. Η επιλογή της κατασκήνωσης θα γίνει από τους γονείς, από τους καταλόγους των κατασκηνώσεων που θα ανακοινωθούν  με την πρόσκληση. Καλύπτεται οποιαδήποτε κατασκηνωτική περίοδος επιλεγεί.
 3. Όσοι/όσες ενδιαφέρονται θα πρέπει αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 να στείλουν την αίτησή τους (επισυνάπτεται) και απαραίτητα τη βεβαίωση (σκαναρισμένη) από την αντίστοιχη Ε.Λ.Μ.Ε. ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή για το 2014-15, καθώς και την κάρτα μέλους της Ο.Λ.Μ.Ε. (σκαναρισμένη).

 Η αποστολή θα γίνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: kataskinoseisolme@gmail.com (με κανένα άλλο τρόπο δεν θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).

 1. Η Ο.Λ.Μ.Ε. θα καλύψει το ποσό των 231 ευρώ για την κατασκηνωτική περίοδο των 11 ημερών (21 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ) και οι γονείς θα επιβαρυνθούν ως εξής:

Α.         Για τις κατασκηνώσεις Βορ. Ελλάδας (ΕΛΠΕ) (ακολουθεί στο τέλος της σελίδας) : Με το ποσό των 50 ευρώ (4,5 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ). Τα 231 ευρώ είναι το ανώτερο ποσό που θα δοθεί από την Ο.Λ.Μ.Ε. Για περισσότερες των 11 ημερών επιβαρύνεται εξ? ολοκλήρου ο γονέας. Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης του παιδιού από την κατασκήνωση η χρέωση για τους γονείς και την ΟΛΜΕ αντίστοιχα θα είναι ως εξής: Για τις πρώτες 5 ημέρες πληρώνουν για τις ημέρες που κάθισε το παιδί στην κατασκήνωση. Μετά από την 5η μέρα πληρώνουν όλο το ποσόν.

 

 

Β.         Για τις κατασκηνώσεις Βορείου, Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδας (ΠΕΛΚ) (ακολουθεί στο τέλος της σελίδας): Με το ποσό των 77 ευρώ (7 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ). Τα 231 ευρώ είναι το ανώτερο ποσό που θα δοθεί από την Ο.Λ.Μ.Ε. Για περισσότερες των 11 ημερών επιβαρύνεται εξολοκλήρου ο γονέας. Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης του παιδιού από την κατασκήνωση η χρέωση θα είναι ως εξής: Σε περίπτωση αποχώρησης του κατασκηνωτή μέσα στις 3 πρώτες ημέρες της κατασκηνωτικής περιόδου, οι γονείς και η ΟΛΜΕ θα πληρώσουν το ακριβές ημερήσιο αντίτιμο. Από την 4η ημέρα και μετά, οι γονείς και η ΟΛΜΕ καταβάλουν ολόκληρο το ποσόν και για τις 11 ημέρες.

 

Για την ομαλότερη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών, οι επτά κατασκηνώσεις της Βορείου Ελλάδος της ΠΕΛΚ (YUPPI CAMP, ΓΛΑΡΟΙ, ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ, SKOURAS CAMP, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, TZIONI SUMMER CAMP, PITSAS CAMP) μειώνουν το ημερήσιο αντίτιμο ανά κατασκηνωτή. Αναλυτικότερα, για μία περίοδο 11 ημερών, η ΟΛΜΕ θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 231,00 ευρώ (διακόσια τριάντα ένα ευρώ) ενώ οι γονείς θα καταβάλλουν το ποσό των 50,00 ευρώ (πενήντα ευρώ) στις κατασκηνώσεις. Επίσης οι συγκεκριμένες κατασκηνώσεις, θα χρεώσουν και τους γονείς αλλά και την ΟΛΜΕ με τις ακριβείς ημέρες παραμονής των παιδιών στις κατασκηνώσεις εάν αυτά αποχωρήσουν από την κατασκήνωση μέχρι και 5 ημέρες μετά από την έναρξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Από την 5η μέρα και μετά θα χρεώσουν όλο το ποσό.

 

 

Σημειώνουμε ότι για λόγους λογιστικής τάξης όπως και για λόγους που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των κατασκηνώσεων, οι γονείς πληρώνουν όλο το ποσό με την αποχώρηση των παιδιών τους από την κατασκήνωση και με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω, προσκομίζουν τα δικαιολογητικά στην ΟΛΜΕ για να πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν επιπλέον του δικού τους μεριδίου.


 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

Οι γονείς:

α) Προσκομίζουν αυτοπροσώπως

ή

β) Στέλνουν στην Ο.Λ.Μ.Ε. με courier,-με δική τους χρέωση-, το πρωτότυπο τιμολόγιο που την αφορά (στοιχεία τιμολόγησης: ΟΛΜΕ, Συνδ. Οργάνωση, ΑΦΜ: 090056422, ΔΟΥ: Στ Αθήνας, Έδρα: Κορνάρου 2, 10563 Αθήνα), καθώς και φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους (κατά προτίμηση ALPHA Bank), όπου θα κατατεθεί το ποσό της επιδότησης.

 1. Η επιλογή των παιδιών, εάν ο αριθμός ξεπεράσει τα 400, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει στο όνομα των γονέων, ώστε αν υπάρχουν αδέλφια αυτόματα να κληρώνονται και αυτά.
 2. Η κλήρωση θα γίνει μέχρι τις 22 Μαΐου 2015 και τα ονόματα θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες της Ο.Λ.Μ.Ε. (www.olme.gr), του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. (kemete.sch.gr), στο Π.Σ.Δ. και στις άλλες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Μέχρι 30 Μαΐου, αν κάποιοι από αυτούς που κληρώθηκαν, δεν επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα πρέπει να το δηλώσουν ώστε να αντικατασταθούν από επιλαχόντες.
 3. Μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις.

 

Λόγω της διεξαγωγής του 17ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας καθώς και του γεγονότος ότι το Λογιστήριο της ΟΛΜΕ θα παραμείνει κλειστό κατά το μήνα Αύγουστο σας γνωστοποιούμε ότι: όσοι γονείς προσκομίσουν τα δικαιολογητικά πληρωμής (φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης και τιμολόγιο κατασκήνωσης) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, θα πληρωθούν άμεσα. Οι επόμενες πληρωμές θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την  ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΞΟΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ για την οικονομική προσφορά τους στην Ο.Λ.Μ.Ε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να διαβαστούν με προσοχή:

* Στην προσπάθειά μας να επωφεληθούν από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνολικά όσο περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται, επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων τα παιδιά κληρώθηκαν για το περσινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα,  δηλαδή το καλοκαίρι του 2014, δεν μπορούν να συμμετέχουν στην τρέχουσα χρονιά.

Τυχόν αιτήσεις συναδέλφων των οποίων τα παιδιά επιλέχθηκαν πέρσι δεν θα αξιολογηθούν.

** Στα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυνάπτονται σκαναρισμένα η Βεβαίωση της ΕΛΜΕ ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή και Όχι η Απόδειξη Πληρωμής, καθώς και φωτοτυπία της Κάρτας Μέλους της ΟΛΜΕ και Όχι απλώς ο Αριθμός της Κάρτας Μέλους. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση δεν θα αξιολογείται.

*** Το σύνολο των δικαιολογητικών σκαναρισμένα θα πρέπει να αποσταλούν αποκλειστικά και μόνο μέσω e-mail στη διεύθυνση: kataskinoseisolme@gmail.com

**** Παρακαλούμε να τηρηθούν αυστηρά οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων. Λόγω της έναρξης των διαδικασιών της διεξαγωγής του 17ου Τακτικού Συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε. εκπρόθεσμες αιτήσεις πέραν της 15ης Μαΐου 2015, δεν θα γίνουν δεκτές.

***** Θερμή παράκληση: Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης να δίνουν οι γονείς προσοχή στο ποσό που αναγράφει το τιμολόγιο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΠΑΤΗΣΤΕ … εδώ

 

Για να δείτε το αρχείο με την προκήρυξη πατήστε … εδώ

Για να κατεβάσετε την Αίτηση για τη συμμετοχή στην κλήρωση για τις κατασκηνώσεις πατήστε … εδώ

Για να δείτε τα τηλέφωνα των μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ πατήστε … εδώ

Για να δείτε τον κατάλογο των Κατασκηνώσεων Βορ. Ελλάδας (ΕΛΠΕ) τηλ. 210 3310747, πατήστε … εδώ

Για να δείτε τον κατάλογο των Κατασκηνώσεων Κεντρ. και Νότ. Ελλάδας (ΠΕΛΚ) τηλ. 215 5156969, πατήστε … εδώ

11-05-2015 Δημοσιεύτηκε ο ν.4325 του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ …… ΕΔΩ

 

11-05-2015 Ψήφισμα αλληλεγγύης για την απέλαση Τούρκων αγωνιστών

Αθήνα, 11/05/2015

 

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, του G?ltekin Erol, του Kaya Turgut, του Pekta? Deniz και της Ozdemir Arzu, που έγιναν στις 15 και 18 Απρίλη,  από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.

Ο G?ltekin Erol, ο Kaya Turgut  και η Ozdemir Arzu έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pekta? Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου.

Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία.

Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση!

Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η ΕΕ ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.

Πολιτικής που, στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία. Αυτοί που στηρίζουν και προωθούν αυτήν την πολιτική συγκαλύπτουν, με τον πιο χυδαίο τρόπο, το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός!

Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές.

 • ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
 • ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

11-05-2015 Ψήφισμα ενάντια στην νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

Αθήνα, 11/5/2015

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ενάντια στην νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται τη θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».

Καταδικάζει όσους πρωτοστατούν στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στις 9 Μάη στην Αθήνα ή στη δημιουργία της «λέσχης κάνναβης» στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.

Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA).

Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.

Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών «ελεύθερη επιλογή», η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, την διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα  διοργανώσει ημερίδες για την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

 Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά

και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

 Οργανώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:

 • Πρόληψη ? θεραπεία ? κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας
 • Τη δημιουργία Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα
 • Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία
 • Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής
 • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ