Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-02-2014 Μάχες σώμα με σώμα καθηγητών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα και τραυματισμοί

Ένταση και τραυματισμοί πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για τα επεισόδια: http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=247334

 

 

28-02-2014 Δελτίο Τύπου – Καταγγελία για τις συλλήψεις συναδέλφων εκπαιδευτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη σύλληψη συναδέλφων μας εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων που διαμαρτύρονταν ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης ? Ε.Ε. ? ΔΝΤ μια πολιτική, που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του Προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, και άλλων συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και διαδήλωναν ειρηνικά, έξω από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης ενάντια στην εξαθλίωσή τους.

  • Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι.
  • Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και κανείς εργαζόμενος.
  • Κανένας εργαζόμενους δεν περισσεύει. Να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους.
  • Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

 Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

28-02-2014 Ένταση, χημικά και προσαγωγές καθηγητών έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ένταση, χημικά και προσαγωγές δεκάδων καθηγητών έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μεταξύ των προσαχθέντων και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης. Ακούστε τις δηλώσεις του … ΕΔΩ 

Δείτε το φωτορεπορτάζ από την προσαγωγή του Προέδρου της ΟΛΜΕ … εδώ

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες … ΕΔΩ

 

 

 

25-02-2014 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

            Λίγες μόνο ημέρες  πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Κανείς εκπαιδευτικός δεν  πρέπει να απολυθεί στις 22/3/14. Είναι ζήτημα τιμής για το εκπαιδευτικό μας κίνημα.

Συνεχίζοντας και δυναμώνοντας τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών καλούμε σε

συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

στην Αθήνα (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15)

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2/14 στη 1 μ.μ.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα να οργανώσουν την μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με πούλμαν, σε συνεννόηση με τις γειτονικές ΕΛΜΕ και την ομοσπονδία.

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων μας στην κινητοποίηση αυτή, κηρύσσουμε την ίδια ημέρα στάση εργασίας (11 π.μ. ? 2 μ.μ. και 2 μ.μ. ? 5 μ.μ.). Καλούμε επίσης τα ΔΣ των ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση, να κηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας την ίδια ημέρα.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

25-02-2014 Όχι στις απολύσεις εκπαιδευτικών και στην υποβάθμιση των πτυχίων τους

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥΣ 

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό που επιχειρεί απέναντι στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται επτά μήνες τώρα σε διαθεσιμότητα.

            Λίγες ημέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας, με έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών να αντιμετωπίζει στις 22/3/2014 το φάσμα των απολύσεων, η κυβέρνηση ανακοινώνει μεταξύ των άλλων 200 θέσεις Δ.Ε. (βοηθοί Νοσηλευτών) στο Υπ. Υγείας, στις οποίες επιδιώκει να μετατάξει εκπαιδευτικούς ΠΕ Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, παιδαγωγική κατάρτιση και σε αρκετές περιπτώσεις με αυξημένα προσόντα (μεταπτυχιακά κ.λπ.).

            Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια των Υπουργών και της κυβέρνησης για μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο, για αξιοκρατία, για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, κρύβεται η ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της απαξίωσης και της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και του ξεθεμελιώματος των εργασιακών σχέσεων.

            Αρνούμαστε να γινόμαστε το «μπαλάκι» της μετάθεσης των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους Υπουργούς.

            Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση, τίμια και ξεκάθαρα, να πάρει την  πολιτική ευθύνη να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, γιατί κανείς δεν περισσεύει. Όλοι να τοποθετηθούν σε εκπαιδευτικές δομές του Υπ. Παιδείας. 

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

25-02-2014 Σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές πιέσεις μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων σε όσους αντιστρατεύονται την πολιτική Κυβέρνησης ? Ε.Ε. Όσοι αγωνίζονται για ένα άλλο σχολείο σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό που θα λειτουργεί με γνώμονα τις μορφωτικές  ανάγκες του λαού, θεωρούνται εχθροί του και αντιμετωπίζονται με επιστρατεύσεις, συκοφαντίες και εκδικητικά μέτρα. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, όπου διεκδικούσαν το αυτονόητο – καθηγητές για να τους διδάξουν ή για την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου τους – έγιναν αφορμή για έκδοση νομοθετικών ρυθμίσεων που προβλέπουν διεξαγωγή μαθημάτων μέσα σε σχολικές διακοπές και παρατάσεις του σχολικού έτους.

Το Υπουργείο Παιδείας με την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ.Β 2530) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ.Α΄274) επιβάλει να γίνονται μαθήματα την Μ. Εβδομάδα (μέχρι 3 ημέρες) αλλά και με παράταση του διδακτικού έτους (όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3). Καταργήθηκαν παλαιότερες διατάξεις που έδιναν δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να ρυθμίζουν κατά περίπτωση το θέμα αυτό.

Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαντά πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;

Στην πραγματικότητα μια τέτοια ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αντιπαραθέσεις από αυτά που υποτίθεται επιδιώκει να λύσει. Επίσης είναι και ανεφάρμοστη στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους, αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530 ) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274). Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται συνειδητοποιώντας τις δικές ευθύνες για την ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά. Επίσης ζητάμε να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών με παιδαγωγικά κριτήρια, και σε συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γονιών και των μαθητών σε κάθε σχολείο, να στείλουν τις δικές τους προτάσεις εκτιμώντας τα προβλήματα σε σχέση με την αναπλήρωση της ύλης με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια. Υπενθυμίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση.

Κατεβάστε τη σχετική Ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

Δείτε το σχετικό Υπόμνημα προς τον Υπ. Παιδείας … εδώ

24-02-2014 Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη.

Εκ μέρους της ΟΛΜΕ τέθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο το δημόσιο σχολείο (διαθεσιμότητες – απολύσεις, μείωση δαπανών, υλοποίηση ν. 4186 ? τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση, πειθαρχικό δίκαιο).

Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το κορυφαίο ζήτημα της αποτροπής των απολύσεων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε για τη στήριξη στη Βουλή της πρότασης ? τροπολογίας της ΟΛΜΕ (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=7160).

Από το Γραφείο Τύπου

23-02-2014 Δημοσιεύματα σχετικά με τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ.Παιδείας κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα σχετικά με τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ.Παιδείας κ.λπ. … εδώ

21-02-2014 Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπ. Παιδείας συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του Συντονιστικού των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπ. Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.

            Απαιτήσαμε από τον Υπουργό: Να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων. Παραδώσαμε επίσης το υπόμνημά μας (20/2/14) με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα.

            Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

-          Θα γίνουν δύο νέες προκηρύξεις θέσεων τις επόμενες ημέρες. Η μία θα αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερα πτυχία (όλων των ειδικοτήτων). Η άλλη θα αφορά 200 θέσεις για το Υπ. Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής.

Οι προκηρύξεις αυτές θα εγκριθούν εντός των ημερών από το τριμελές συμβούλιο του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης.

-          Για τις θέσεις σε ΙΕΚ ? ΣΕΚ που έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους 4186/13 και 4235/14 (125 Διοικητικές και 200 Εκπαιδευτικές) και που μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν υπάρχει απόφαση ? έγκριση για την προκήρυξή τους από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης.

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούμε τα εξής: παρά το γεγονός ότι γίνεται ένα βήμα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του κλάδου όλη την προηγούμενη περίοδο (εφόσον γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις που σήμερα μας ανακοινώθηκαν), παραμένει σοβαρός ο κίνδυνος για απολύσεις πάνω από 200 εκπαιδευτικών. Επίσης, είναι σαφές ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά μας για τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές δομές του Υπ. Παιδείας με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται (αλλαγή επαγγέλματος, υποβιβασμός κατηγορίας).

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22 Μάρτη 2014, για να επανέλθουν όλοι οι τομείς της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ 

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

20-02-2014 Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 21/02 στο Υπ. Παιδείας στις 10 π.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ορίστηκε συνάντηση για το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών με τον Υπουργό Παιδείας την Παρασκευή, 21/2/14 στις 10.30 π.μ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας στις 10 π.μ.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ