Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

29-11-2013 Σχετικά με τη συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλο

                  Τον Υφυπ. Παιδείας, κ. Συμ. Κεδίκογλου

 

Συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών

            Κύριε Υπουργέ,

            Κύριε Υφυπουργέ,

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται έντονα προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας γιατί δεν προχωρά στην υπογραφή των παραιτήσεων εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση που οφείλονται σε υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και έχουν ήδη εγκριθεί από το ΚΥΣΔΕ.

            Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να σταματήσει την ιδιότυπη ομηρεία των  εκπαιδευτικών και να υπογράψει άμεσα τις αποφάσεις για τη συνταξιοδότησή τους.

Κατεβάστε τη σχετική Ανακοίνωση σε μορφή pdf …εδώ

28-11-2013 Αναβολή της αυριανής κινητοποίησης και της στάσης εργασίας λόγω της ματαίωσης των σεμιναρίων για την αξιολόγηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

            Μετά την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για παρέμβαση στο σεμινάριο Δ/ντών Εκπ/σης και Σχολ. Συμβούλων της Περιφ. Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής για την «Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας ? Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης», το σεμινάριο αναβλήθηκε.

            Ως εκ τούτου και η παρέμβασή μας και η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί για αύριο Παρασκευή, 29/11/13 δεν θα πραγματοποιηθεί.

            Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους Συλλ. Διδασκόντων και τις ΕΛΜΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συνεχίσουν τη συζήτηση και την προετοιμασία για την απόκρουση κάθε προσπάθειας εφαρμογής της αξολόγησης.

28-11-2013 Δελτίο Τύπου: Προϋπολογισμός 2014 ? Νέες περικοπές στην Παιδεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προϋπολογισμός 2014 ? Νέες περικοπές στην Παιδεία

 

            Ένας από τους χειρότερους προϋπολογισμούς (και για την παιδεία) είναι αυτός που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

            Ίσως, μαζί με αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτελούν τους χειρότερους προϋπολογισμούς στην Ευρώπη.

            Συνεχίζεται η βάρβαρη λιτότητα, η άγρια φορολόγηση των εργαζομένων και όλου του λαού καθώς και η δραματική μείωση των κοινωνικών αγαθών, ιδιαίτερα της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

            Όσον αφορά την παιδεία οι δαπάνες του 2014 στον τακτικό προϋπολογισμό μειώνονται κατά 5,8% σε σχέση με τις δαπάνες του 2013 (266 εκατομμύρια ? λιγότερα).

            Έτσι, συνολικά οι δαπάνες για την παιδεία (τακτικός προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) από το 2009 μέχρι το 2014 μειώνονται κατά 35,5% (2,5 δισ. ? λιγότερα).

            Όλες αυτές οι περικοπές έχουν ήδη δραματικές επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς όπως: δραστική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, μεγάλες μειώσεις των λειτουργικών δαπανών, καταργήσεις υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, αύξηση αριθμού μαθητών στην τάξη, κ.λπ.

            Επιπτώσεις αρκετές από τις οποίες διαφαίνονται και από τον προγραμματισμό του Υπ. Παιδείας, μέσα από τις σελίδες του προϋπολογισμού και είναι μεταξύ άλλων:

-          οι 1676 νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων,

-          το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

-          η μείωση του αριθμού των αναπληρωτών ? ωρομισθίων

-          ο «εξορθολογισμός» του μισθολογικού κόστους για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή η μείωση μισθών αλλά και του αριθμού των μονίμων εκπαιδευτικών

-          η προώθηση και ολοκλήρωση των αντιεκπαιδευτικών αλλαγών που προβλέπονται με τον νόμο για τα γενικά λύκεια και την ΤΕΕ, την αξιολόγηση, κ.λπ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια σε αυτή

την πολιτική κυβέρνησης ? ΕΕ ? ΔΝΤ. Σε συντονισμό ? συνεργασία με το ευρύτερο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα να οδηγήσει στην ανατροπή αυτής της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής.

Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf … εδώ

27-11-20-13 Δελτίο Τύπου από τη σύσκεψη ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, ΕΛΜΕ κ.λπ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από τη σύσκεψη ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, ΕΛΜΕ κ.λπ. 

            Πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα, 25/11 σύσκεψη φορέων της εκπαίδευσης με κύριο περιεχόμενο τα κενά σε προσωπικό και μια σειρά άλλα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και θέτουν σοβαρότατα ερωτηματικά.

            Παραβρέθηκαν εκτός από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και Δ.Σ. ΕΛΜΕ, μέλη του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, καθώς και μαθητές ? εκπρόσωποι από μαθητικά συμβούλια, κυρίως από ΕΠΑΛ ? ΕΠΑΣ.

            Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης ? ΕΕ ? ΔΝΤ. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ειδικά στις περιπτώσεις των ΕΠΑΛ ? ΕΠΑΣ, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά ? Καλλιτεχνικά, είναι τόσο μεγάλα που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

            Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν οι κινητοποιήσεις και οι δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο με τη συνεργασία όλων των φορέων.

            Ακόμη προτάθηκε η διοργάνωση κινητοποίησης στην Αθήνα για την ανάδειξη αυτών των ζητημάτων και τη διεκδίκηση λύσης τους (προσανατολιζόμαστε για την Πέμπτη, 5/12 ημερομηνία όπου έχει αποφασιστεί κινητοποίηση από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων των Μουσικών Σχολείων στο Υπ. Παιδείας) και η προετοιμασία νέας κινητοποίησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Επίσης αποφασίστηκε νέα σύσκεψη όλων των εκπαιδευτικών φορέων τη Δευτέρα, 9/12 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf … εδώ

27-11-2013 Ακυρώνουμε στην πράξη την Αξιολόγηση

Φωτογραφίες από τη σημερινή παρέμβαση στο 2ο ΠΠΣ ΓΕΛ Αθήνας που ματαίωσε το Σεμινάριο των Σχολικών Συμβούλων για την αξιολόγηση στην Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από την παρέμβαση στην Κρήτη

 

 

 

 

 

 

 

26-11-2013 Όχι στην Αξιολόγηση: η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής στις 27/11 και στις 29/11 στις 9 π.μ. στο 2ο ΠΠΣ ΓΕΛ Αθήνας

Ανακοινοποίηση: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

            Το Υπ. Παιδείας, μετά την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προχωρά στην υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.

            Πρώτο μέτρο υλοποίησης της αξιολόγησης, τα σεμινάρια για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου που ξεκινά το ΙΕΠ αυτό το μήνα (επισυνάπτουμε το πρόγραμμα).

Όπως είναι γνωστό, ως κλάδος μέσα από τις Γ.Σ. και τα συνέδριά μας έχουμε αποφασίσει ότι θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να ακυρώσουμε στην πράξη την υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.

            Στο πλαίσιο αυτό:

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση,

 

την Τετάρτη, 27/11 και την  Παρασκευή, 29/11 στις 9 π.μ. στο στο 2ο ΠΠΣ ΓΕΛ Αθήνας

(Π.Κυριακού 2, είσοδος Φιλήμονος 32, Αμπελόκηποι).

 

Για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (από 8 π.μ. έως 11 π.μ.) τις ημέρες αυτές.

Ο στόχος της παρέμβασής μας είναι να ενημερώσουμε τους σχολικούς συμβούλους για το ρόλο και το μηχανισμό της αξιολόγησης και να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ των υπόλοιπων περιφερειακών διευθύνσεων να συντονιστούν για την οργάνωση των αντίστοιχων παρεμβάσεών τους στα υπόλοιπα σεμινάρια.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούμε συλλογικά για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας.

 

Κατεβάστε τη σχετική Ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

 

 

 

26-11-2013 Καταγγελία για αδιαφάνεια στις μετατάξεις εκπαιδευτικών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

             Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει για ακόμη μια φορά το Υπ. Παιδείας για την άρνησή του να δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα τα μόρια των εκπαιδευτικών στην διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων που πραγματοποιήθηκε με βάση το ν. 4172/13 άρθρ. 85 παρ. 11, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής του ηγεσίες προς την ΟΛΜΕ.

            Μέχρι σήμερα σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές δημοσιεύτηκαν τα μόρια των εκπαιδευτικών.  Είναι στοιχειώδης αναγκαιότητα για να υπάρχει διαφάνεια.

            Απαιτούμε έστω και τώρα τη δημοσιοποίηση των μορίων των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Κατεβάστε την Καταγγελία σε μορφή pdf … εδώ

26-11-2013 Αναγνώριση πτυχίων 2ης ειδικότητας

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 2ης ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ, 

            Από καταγγελίες εκπαιδευτικών διαπιστώνουμε ότι τα ΑΠΥΣΔΕ ακολουθούν διαφορετικές τακτικές στο θέμα της απόδοσης 2ης ειδικότητας.

Ζητάμε να δοθεί ενιαία κατεύθυνση για την αναγνώριση 2ης ειδικότητας σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν τα αντίστοιχα πτυχία. Να μην εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα όπως πράττουν ορισμένα ΑΠΥΣΔΕ.

 Κατεβάστε τη σχετική Ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

 

26-11-2013 Όχι στη δίωξη της Εφημερίδας “Εργατική Αλληλεγγύη”

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» 

            Στις 12/12/13 δικάζεται η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» και τρεις δημοσιογράφοι της, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.

            Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης κάθε φωνής και εντύπου που δίνει μάχη ενάντια στις φασιστικές αντιλήψεις και δράσεις.

            Καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, προς τους διωκόμενους και την «Εργατική Αλληλεγγύη», και να καταδικάσουν τις φασιστικές ? ναζιστικές απόψεις και δραστηριότητες, να τις απομονώσουν με την μαζική αγωνιστική δράση τους.

Κατεβάστε τη σχετική Ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

26-11-2013 Ψήφισμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό της ΕΛΜΕ Εύβοιας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Με μια νέα παραπομπή εκπαιδευτικού σε πειθαρχικό,  το Υπουργείο Παιδείας,  βάζει ακόμη ένα λίθο στο οικοδόμημα του αυταρχισμού, που συνεπικουρούμενο από τον κίτρινο τύπο, χτίζει εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όποιον εκπαιδευτικό εξακολουθεί να αντιστέκεται και να σηκώνει κεφάλι.

Συγκεκριμένα με ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα, που έφτασε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλεται η είσοδος συναδέλφου με το αυτοκίνητό της στον αύλειο χώρο σχολείου της Χαλκίδας όπου εργάζεται,  κατά την τρίτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών,  με σκοπό να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό, (αφίσες, πανό, μπογιές), όπως ήταν επιφορτισμένη να κάνει, ως μέλος της απεργιακής επιτροπής του σχολείου της.

Το εγκώμιον της ανοησίας, που συνθέτει εδώ και καιρό η κυβέρνηση επιχειρείται να αναβαθμιστεί σε πειθαρχική διαδικασία, με σκοπό να κατασκευαστούν πάση θυσία ένοχοι, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Με την αναθεώρηση του πειθαρχικού δικαίου που έφερε ο νόμος 4057/12 το τεκμήριο της αθωότητας μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής και με πρωτοφανείς διαδικασίες που θυμίζουν σκοτεινές εποχές κουκουλοφόρων δοσίλογων, επιχειρείται η μεγέθυνση ενός γεγονότος, με σκοπό να στοχοποιηθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, μέσα από ατεκμηρίωτες και γελοίες ανώνυμες καταγγελίες.

Η περίπτωση της συναδέλφου μας είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη λειτουργία των πειθαρχικών διαδικασιών σήμερα:  ως μηχανισμούς φίμωσης της ελεύθερης φωνής των εκπαιδευτικών και παραγωγής απολύσεων στο δημόσιο, με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου, της ΕΕ και της τρόικας.

Δηλώνουμε ότι η τρομοκράτηση και το κυνήγι μαγισσών στο χώρο της εκπαίδευσης δε θα περάσει.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου εκπαιδευτικού, ως  επίδειξη αυταρχικής πυγμής όχι μόνο προς την ίδια αλλά και προς όλους μας, διότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι στον αυταρχισμό, άρα δυνητικά ένοχοι.

Κατεβάστε το Ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ