Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

31-10-2013 Οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων Εκπαιδευτικών σε διεθνή προβολή

Δείτε το σχετικό άρθρο (στα αγγλικά) του Teacher Solidarity … εδώ

31-10-2013 Όχι στην εφαρμογή της αξιολόγησης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Το Υπ. Παιδείας, μετά την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προχωρά στην υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.

Πρώτο μέτρο υλοποίησης της αξιολόγησης, τα σεμινάρια για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου που ξεκινά το ΙΕΠ αυτό το μήνα (επισυνάπτουμε το πρόγραμμα).

Όπως είναι γνωστό, ως κλάδος μέσα από τις Γ.Σ. και τα συνέδριά μας έχουμε αποφασίσει ότι θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να ακυρώσουμε στην πράξη την υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτό:

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση,

την Τρίτη 5/11 στις 9 π.μ. στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας

(Νέστου 4, Πλατ. Μαβίλη).

Για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (από 8 π.μ. έως 11 π.μ.).

Ο στόχος της παρέμβασής μας είναι να ενημερώσουμε τους σχολικούς συμβούλους για το ρόλο και το μηχανισμό της αξιολόγησης και να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ των υπόλοιπων περιφερειακών διευθύνσεων να συντονιστούν για την οργάνωση των αντίστοιχων παρεμβάσεών τους στα υπόλοιπα σεμινάρια.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούμε συλλογικά για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας.

 

Συνημμένα:

Οι θέσεις της ΟΛΜΕ για την Αξιολόγηση

Πρόγραμμα Επισκέψεων

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

 

30-10-2013 Ημέρες Πανελλαδικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας Καθηγητών-Καθηγητριών

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ

          Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την δημιουργία δικτύου  εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών και καθηγητριών διοργανώνουμε από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Καθηγητών και Καθηγητριών. Οι αιμοδοσίες είναι αφιερωμένες στην 5η Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών.

            Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ευχαριστεί από καρδιάς τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ καθώς και τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας μας για την δημιουργία Πανελλαδικού Δικτύου Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών. Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλη της χώρας να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες των συναδέλφων μας στην περιοχή τους.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, η επιτυχία της δημιουργίας ομάδων εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών σε μόνιμη βάση στις ΕΛΜΕ και ο συντονισμός των ενεργειών μας σε επίπεδο ΟΛΜΕ, έχει ως στόχο:

α) την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,

β) τη συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της χώρας μας, που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ) και

γ) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο.

 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ OI ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ:

 

στην ΟΛΜΕ

ΕΡΜΟΥ και ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2, 6ος όροφος,

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ5 29-11-2013

 

στην Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

2Ο ΕΠΑΛ, Έλλης 3 και Αγ. Παρασκευής, Χαλάνδρι,

την ΠΕΜΠΤΗ 28-11-2013

 

στην  ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΠΑΛ Ελληνικού,  Ελ. Βενιζέλου 2-4

την ΠΕΜΠΤΗ 16-01-2014

 

στην ΕΛΜΕ Α και Γ ΑΘΗΝΑΣ

Ταϋγέτου 60 (Γραφεία ΕΛΜΕ, Πολιτιστικό Γκράβας)

την ΤΕΤΑΡΤΗ 15-01-2014

 

στην ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  ? Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Καλλιθέα,

την ΤΡΙΤΗ 14-01-2014

στην ΕΛΜΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

2ο Γεν. Λύκειο (Πυρουνάκειο), Ιερά Οδός & Παγκάλου, Ελευσίνα

την ΔΕΥΤΕΡΑ 21-10-2013

από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ.

 

Κατεβάστε την αφίσα σε μορφή pdf … εδώ

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

 

25-10-2013 Όλοι στα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, Πέμπτη 31.10 και Τετάρτη 06.11

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 6 μ.μ.

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

=======

Όλοι στο Απεργιακό Συλλαλητήριο

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 π.μ. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στο Πολυτεχνείο

========

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν σε όλες τις πόλεις

========

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΔΝΤ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΛΜΕ

25-10-2013 Support from the Argentinian Trade Union SUTEBA

http://www.suteba.org.ar/solidaridad-del-suteba-y-la-ctera-con-los-docentes-griegos-11316.html#

24-10-2013 Διακήρυξη για την 28η Οκτωβρίου 1940

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1940

 

Μαθητές και μαθήτριες, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Στις 28 του Οκτώβρη ο λαός μας τιμά μια μεγάλη επέτειο. Σαν σήμερα, πριν από 74 χρόνια, η πατρίδα μας δέχτηκε μια ιταμή πρόκληση. Ο ιταλικός φασισμός, έχοντας πίσω του την υποστήριξη του γερμανικού ναζισμού, απαίτησε την παράδοση της χώρας. Απαίτησαν να τους παραδοθεί ο πλούτος που με ιδρώτα και αίμα είχε δημιουργήσει αυτός ο τόπος: τα σπίτια, τα χωράφια, οι μονάδες παραγωγής, οι φυσικοί πόροι, τα ιστορικά μνημεία. Ζητούσε κάτι παραπάνω: την ανεξαρτησία μιας χώρας και την αξιοπρέπεια των κατοίκων της.

Η επίθεση αυτή και ο πόλεμος, που ξεκίνησε από το 1939, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών χωρών να ξαναμοιράσουν τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής, να αλλάξουν συνολικά το συσχετισμό των δυνάμεων στην Ευρώπη και τον κόσμο, να ξεπεράσουν τη μεγάλη κρίση του  29 ? 34, και να εξασφαλίσουν την κυριαρχία και την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλίων, που ανέβασαν στην εξουσία και στήριξαν με κάθε μέσο τους φασίστες του Μουσολίνι και τους ναζιστές του Χίτλερ.

Χωρίς κανέναν δισταγμό, ο ελληνικός  λαός βροντοφώναξε το «ΟΧΙ». Όχι, δε θα περάσετε! Και ο ανθός της νιότης της πατρίδας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Όλος ο λαός ενωμένος, μια γροθιά, σήκωσε το ανάστημά του. Κι όταν οι λαοί ορθώνεται, λυγίζουν τα σίδερα.

Και νίκησε το δίκιο! Οι μεραρχίες του Μουσσολίνι καθηλώθηκαν και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Και χρειάστηκε να ενωθούν μαζί τους οι ναζιστικές ορδές του Χίτλερ, για να πατήσουν πόδι στην Ελλάδα. Αλλά και στις δύσκολες συνθήκες της τριπλής κατοχής, όταν με φωτιά και σίδερο οι κατακτητές προσπάθησαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό, δεν τα κατάφεραν. Πυρήνες αντίστασης οργανώθηκαν παντού, σε πόλεις και χωριά, στη στεριά και στη θάλασσα.

Η Εθνική Αντίσταση απλώθηκε σε όλη τη χώρα και σύντομα στα βουνά άρχισε να ριζώνει και να απλώνει τα κλαδιά της η Ελεύθερη Ελλάδα. Μαθήτριες και μαθητές, φοιτητές και φοιτήτριες, εργάτριες και εργάτες, αγρότες και αγρότισσες εντάχθηκαν στον αγώνα.

Αμέτρητες οι θυσίες σ? αυτό τον ξεσηκωμό. Αλλά και η ζωή των κατακτητών έγινε πολύ δύσκολη. Δεν μπορούσαν να σταθούν πουθενά. Τα νέα για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου έκαναν το γύρο του κόσμου. Ο ανυπότακτος λαός μας οργάνωσε την αντίσταση του. Έσωσε τον κόσμο από την πείνα. Οργάνωσε όσο μπορούσε την υγεία, την παιδεία, την περίθαλψη των αρρώστων και των αναπήρων.

Και κράτησε ζωντανή την ελπίδα για όλους τους κατακτημένους λαούς. Με χιλιάδες θύματα. Με Καλάβρυτα, με Δίστομο, με τραγικά  ολοκαυτώματα σε όλη τη χώρα. Και νίκησε! Και έδιωξε τον κατακτητή, γράφοντας μια από τις πιο φωτεινές σελίδες στην ιστορία του, την Εθνική Αντίσταση. Υπήρχαν όμως, δυστυχώς, και κάποιοι βολεμένοι που απείχαν από αυτόν τον παλλαϊκό αγώνα και αναζήτησαν την προσωπική τους ασφάλεια μακριά από τη χώρα, σε πιο ήρεμες περιοχές. Και το χειρότερο, υπήρξαν και οι ελάχιστοι που δε δίστασαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές στελεχώνοντας τις κατοχικές κυβερνήσεις ή οργανώνοντας τα περιβόητα Τάγματα Ασφαλείας ή άλλες παρεμφερείς οργανώσεις.

Αλλά και σήμερα, 74 χρόνια μετά, ο λαός μας, ο κόσμος του μόχθου και της δημιουργίας, δέχεται μια σκληρή επίθεση σε ό,τι έχει δημιουργήσει με κόπους και θυσίες. Η οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι ισχυροί του χρήματος και οι πολιτικοί εκφραστές τους, για να κερδοσκοπήσουν χωρίς ντροπή σε βάρος των λαών του κόσμου, οδήγησε τη χώρα μας σε μεγάλη δοκιμασία.

* Στο όνομα της κρίσης καταργούνται κατακτήσεις και δικαιώματα που χρειάστηκαν πολύχρονοι, σκληροί κοινωνικοί αγώνες για να διασφαλιστούν.

* Με πρόσχημα την κρίση υπονομεύονται και διαλύονται βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και δημόσια αγαθά, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ασφάλιση.

* Την κρίση επικαλούνται οι ισχυροί στη χώρα μας, όπως κι αλλού, για να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις και να οδηγήσουν εργαζομένους στην εργασιακή εφεδρεία, στη διαθεσιμότητα και τελικά στην ανεργία, και τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

* Για την αντιμετώπιση, τάχα, της κρίσης ξεπουλιέται εθνικός πλούτος, παραδίδονται στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο πολύτιμες δημόσιες υπηρεσίες, υποβαθμίζεται και εγκαταλείπεται το περιβάλλον.

* Στο βωμό της κρίσης περιορίζεται ασφυκτικά η δημοκρατία, συρρικνώνεται η εθνική κυριαρχία και δίνεται το δικαίωμα σε όργανα και μηχανισμούς της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας πλουτοκρατίας να διαφεντεύουν τη ζωή μας.

* Στην κρίση που πλήττει τη χώρα μας αναζητούν την ευκαιρία για να ξαναβγούν στο προσκήνιο και οι βρικόλακες της ιστορίας. Πρόκειται για εγκληματικές συμμορίες που έχουν για πρότυπά τους το ναζισμό και το φασισμό, και δεν διστάζουν να φτάσουν και στις δολοφονίες, για να προωθήσουν τα άνομα και αντιδημοκρατικά σχέδιά τους. Αλλά αυτές οι ιδέες είναι που οδήγησαν στις εκατόμβες των νεκρών και τα ολοκαυτώματα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, και βύθισαν και τη δική μας χώρα στο αίμα και στον όλεθρο.  Και επανέρχονται σήμερα οι θλιβεροί απόγονοί τους επιχειρώντας να ταυτίσουν τους θύτες με τα θύματα, τα ναζιστικά αποβράσματα με τους αγωνιστές της ελευθερίας και της κοινωνικής προόδου. Τους λαούς που ηγήθηκαν στην αντιφασιστική πάλη και έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς, με τους φασίστες και τους ναζιστές, με  εκείνους δηλαδή που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα και οδήγησαν σε εκατόμβες νεκρών και σε φριχτά ολοκαυτώματα. Τους δωσίλογους και τους συνεργάτες των κατακτητών με τους χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που ως αναγνώριση της προσφοράς τους οδηγήθηκαν στις φυλακές και στις εξορίες της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Γι? αυτό και έχουν καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού μας.

Είναι, λοιπόν, χρέος μας σε αυτή τη δύσκολη περίσταση να ορθώσουμε πάλι το ανάστημά μας. Να αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε, ιδίως εμείς οι μεγαλύτεροι, να μην παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια κοινωνία χειρότερη από αυτή που παραλάβαμε.

Πρέπει να ξανασηκωθούμε! Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε να σβήσει το γέλιο από τα πρόσωπα των παιδιών μας. Δεν είναι δυνατόν να μετατραπούμε σε έναν λαό χωρίς μέλλον. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να πούμε ξανά ΟΧΙ! Δεν θα περάσουν!

Κάθε γενιά και κάθε εποχή καλείται να διακηρύξει και να υπερασπιστεί τα δικά της «ΟΧΙ». Το δικό μας «ΟΧΙ» είναι το όχι στην εξαθλίωση, όχι στην καταρράκωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όχι στην ανεργία, όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, όχι στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων, όχι στην ανεργία, όχι στο φασισμό. Είναι το όχι σε κάθε πολιτική που στηρίζει εκμεταλλευτικές σχέσεις και άνομα συμφέροντα.

Στο ιδρυτικό κείμενο του ΕΑΜ, της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης της Κατοχής, υπήρχε και αυτή η φράση: “Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, μα το έπαθλό του αξίζει κάθε θυσία. Και το έπαθλο αυτό θα είναι μια Νέα Ελλάδα, ελεύθερη και ανεξάρτητη, κτήμα του λαού της”..”

 Το μήνυμα αυτό απευθύνεται και σε μας σήμερα. Φωτίζει το δρόμο για μια Νέα Ελλάδα, ανεξάρτητη, δημοκρατική, μια Ελλάδα της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης της  προόδου και της ευημερίας. 

Αθήνα, 22/10/13

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Κατεβάστε τη Διακήρυξη σε μορφή pdf … εδώ

24-10-2013 Καταγγελία για την ανάκληση τοποθέτησης Διευθύντριας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, διότι με εντολή της παύθηκε από διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ταύρου η συνάδελφος Περσεφόνη Γιαννέλου του Γρηγορίου, η οποία τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2013 σε κενούμενη  θέση που προέκυψε από  τη συνταξιοδότηση και αυτοδίκαιη λύση  της υπαλληλικής σχέσης του πρώην διευθυντή.

Το αιτιολογικό ανάκλησης της τοποθέτησής της ήταν ότι, αν και είχε κριθεί (και μάλιστα από τους πρώτους) από το ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας το 2011, τώρα λόγω διοικητικών μεταβολών (όλη η περιοχή του Ταύρου μετακινήθηκε- λόγω Καλλικράτη- στη Δ΄ Αθήνας), η θέση έπρεπε να πληρωθεί από υποψήφιο συνάδελφο της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας.

Η διαδικασία αυτή είναι παράλογη, αλλά και στερείται νομιμότητας διότι:

Παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

Παραβιάζεται συνολικά η διαδικασία τοποθετήσεων Διευθυντών σε κενές και

κενούμενες θέσεις.

Καταγγέλλουμε τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Διοίκηση στο συγκεκριμένο θέμα και απαιτούμε:

  1. την ανάκληση των ενεργειών που οδήγησαν στο να στερηθεί αβάσιμα και αδικαιολόγητα η κ. Γιαννέλου τη θέση της διευθύντριας στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου και
  2. την επανατοποθέτηση και αποκατάστασή της, διότι από την εν λόγω ενέργεια προκλήθηκε υλική και κυρίως ηθική βλάβη της συναδέλφου, η οποία  επί  25  έτη υπηρετεί άριστα το λειτούργημά της και αναμένει, αν μη τι άλλο, μία διαφανή και δίκαιη μεταχείριση.
Κατεβάστε τη σχετική Καταγγελία σε μορφή pdf … εδώ

24-10-2013 H ΟΛΜΕ ζητά να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν με την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

 

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν με την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

            Το Υπουργείο Παιδείας μετά τις γνωστές ρυθμίσεις που δημιούργησαν τεχνητά πλεονάσματα σε πολλές ειδικότητες, προχωρά σε προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομισθίων, αναπληρωτών ΕΣΠΑ, για να αντιμετωπίσει τα σημαντικά κενά που υπάρχουν σε άλλες βασικές ειδικότητες (ΠΕ04, Τεχνολ. Ειδικότητες, κ.ά.).

            Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου για την κάλυψη των κενών. Ιδιαίτερα για τον κλάδο ΠΕ04, οι προσλήψεις να γίνουν από όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Κατεβάστε το σχετικό Υπόμνημα σε μορφή pdf … εδώ

24-10-2013 Η ΟΛΜΕ καταδικάζει τη σύλληψη και τη δίωξη του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Φράγκου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τη σύλληψη και τη δίωξη του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Φράγκου για το πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Ο συνάδελφος συμμετείχε μαζί με δεκάδες χιλιάδες πολίτες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι τη 18η Σεπτεμβρίου 2013, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται η συμμετοχή των διαδηλωτών σε αντιρατσιστικά συλλαλητήρια.

Κατεβάστε την σχετική Καταγγελία σε μορφή pdf … εδώ

24-10-2013 Καταγγελία για την δικαστική και πειθαρχική δίωξη καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την δικαστική και πειθαρχική δίωξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ιατρική), Κωνσταντίνου Κάππα για «παράβαση καθήκοντος».

Ο Κ. Κάππας βρίσκεται διωκόμενος για την επιστημονική κρίση του σχετικά με την επιλογή επιστημονικών συνεργατών στο Πανεπιστήμιο. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, αρμοδιότητες που ανήκουν αποκλειστικά στην εσωτερική λειτουργία του Πανεπιστημίου τίθενται υπό την αίρεση του δικαστηρίου και του εισαγγελέα. Η ενέργεια αυτή αποτελεί αρνητικό προηγούμενο και σηματοδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις θεσμικού αυταρχισμού.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί να ακυρωθούν οι ποινές που έχουν επιβληθεί στον Κ. Κάππα, και να επανέλθει στο επιστημονικό και διδακτικό του έργο, που υπηρετεί με μεγάλη επιτυχία, κατά  γενική ομολογία.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν λύνονται με την παρέμβαση εισαγγελέων και κατασταλτικών μηχανισμών.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ