Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-07-2013 Βίντεο: Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ για τις διαθεσιμότητες, απολύσεις, το κλείσιμο σχολικών μονάδων κ.λπ.

Βίντεο: Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ για τις διαθεσιμότητες, απολύσεις, το κλείσιμο σχολικών μονάδων κ.λπ.

30-07-2013 Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

Με την ψήφιση του ν. 4172/13, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της πολιτικής (της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ) της κατεδάφισης του Δημόσιου Τομέα (Παιδεία-Υγεία-Τοπική Αυτοδιοίκηση) και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων (διαθεσιμότητα-μετατάξεις-απολύσεις).

Μετά την καρατόμηση Τομέων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τη διαθεσιμότητα-απόλυση των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων, σειρά έχει το ξεκλήρισμα συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια και σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα  στο νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στη βουλή (ν. 4172/13), προστέθηκε στο άρθρο 82 παράγραφος που προβλέπει υποχρεωτικές μετατάξεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις, σε κενά που θα αποφασίζει ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας, ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι την Κυβέρνηση, το μόνο που την  ενδιαφέρει είναι ένα σχολείο με λιγότερους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, τι μαθήματα θα γίνονται, ποιοι θα τα κάνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται άμεσα  να υλοποιήσει τις υποχρεωτικές μετατάξεις των συναδέλφων που θα χαρακτηρίσει ως «πλεονάζον προσωπικό».

Για τον κλάδο, να το ξεκαθαρίσουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο, τα «πλεονάσματα» που θα παρουσιάσουν κατά Δ/νση και Περιφέρεια Εκπ/σης, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, είναι μεθοδευμένα λόγω της αύξησης του  ωραρίου, οι συνάδελφοι βγαίνουν ως οργανικά υπεράριθμοι επειδή υπολογίζουν μόνο την πρώτη ανάθεση και δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων από τον Σεπτέμβρη.

Με βάση τα παραπάνω, εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτές τις στημένες λίστες της καρατόμησης και της απαξίωσης των Εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου.

Για να υπολογίσουμε τα πραγματικά κενά για τη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη, θα πρέπει όλα τα τμήματα να έχουν μέχρι 20 μαθητές και στα εργαστήρια 10 μαθητές ανά καθηγητή.

Σε ένα σχολείο που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες για τη μόρφωση των παιδιών, κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Στην πραγματικότητα, άμεση είναι η ανάγκη για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Επειδή συνεχίζουν την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Επειδή μετατρέπουν τη μόρφωση από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

Κανείς συνάδελφος δεν περισσεύει.

Καμιά υποχρεωτική μετάταξη-διαθεσιμότητα-απόλυση.

Κανένας συνάδελφος έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει.

Το Δημόσιο Σχολεία μας χρειάζεται όλους.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

30-07-2013 Βίντεο: Συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

29-07-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο, τις κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη στην παιδεία κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο, τις κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη στην παιδεία κ.λπ. … εδώ

29-07-2013 Για την απώλεια της συναδέλφου Κλαίρης Καψαχάτη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Κ.ΚΑΨΑΧΑΤΗ 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την οδύνη του εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών της χώρας μας για το άδικο και αδόκητο θάνατο της συναδέλφου Κλαίρης Καψαχάτη που συνέβη το Σάββατο 27/7/13.

Η συνάδελφος Κλαίρη Καψαχάτη, εκπαιδευτικός ειδικότητας  Νοσηλευτικής στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, μητέρα δύο παιδιών ήταν μαχητική συνδικαλίστρια, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας. Είχε τεθεί πρόσφατα σε καθεστώς διαθεσιμότητας ? απόλυσης από το υπουργείο Παιδείας, μαζί με άλλους 112 εκπαιδευτικούς από τη Λάρισα και τους 2500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στο σύνολο της χώρας.

Η Κλαίρη Καψαχάτη υπήρξε δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Λάρισας στο νομό και αγωνίζονταν μαζί με όλους τους συναδέλφους της ενάντια στην πολιτική  κυβέρνησης και τρόικας που απολύει και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και διαλύει το δημόσιο σχολείο.

Όμως η ταλαιπωρημένη καρδιά της δεν άντεξε. Έφυγε αγωνιζόμενη για τη ζωή και για μια δίκαιη κοινωνία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου. Υποσχόμαστε στη μνήμη της να μην υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα.

Δείτε της σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

26-07-2013 Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Οικονομικών

Δελτίο Τύπου

για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ.Οικονομικών κ.Στουρνάρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26/7/13, συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, με σκοπό να τεθούν σ? αυτόν, ως έχοντα την κύρια ευθύνη για την εφαρμογή των πολιτικών της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, προχωρούν την εμπορευματοποίηση παιδείας ? υγείας και τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκαθαρίζουν το τοπίο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ζητήσαμε από τον Υπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού, κανενός εργαζομένου, είτε αυτός τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε με άλλους τρόπους. 

Το αρνήθηκε κατηγορηματικά, αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι θα τεθούν σε «διαδικασία εξόδου» 15000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Όσο για τις περικοπές των κονδυλίων για την λειτουργία των σχολείων και την αύξηση των δαπανών απέφυγε να δώσει απάντηση.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν με μεγάλη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας

-          για να μη φύγει κανείς συνάδελφός  μας

-          για να είμαστε όλοι ? μαθητές και εκπαιδευτικοί ? παρόντες στα σχολεία και τους μεγάλους αγώνες του Σεπτεμβρίου.

Κατεβάστε το σχετικό δελτίο τύπου σε μορφή pdf … εδώ

26-07-2013 Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο ΣΚΑΙ για τη διαθεσιμότητα και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ

Δείτε τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ στο ΣΚΑΙ για τη διαθεσιμότητα και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών

 

 

26-07-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με τις διαθεσιμότητες, το κλείσιμο σχολείων, τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση

Μπορείτε να δείτε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις διαθεσιμότητες, το κλείσιμο σχολείων, τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση … εδώ

 

 

25-07-2013 Καταγγελία για την αιφνιδιαστική τροπολογία που θέτει σε διαθεσιμότητα-απόλυση εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά για την ενέργεια τους, να καταθέσουν αιφνιδιαστικά σήμερα, 25/07/2013, την  τροπολογία στη βουλή με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμα 250 περίπου εκπαιδευτικοί, ειδικοτήτων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, από τις ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και  είχαν εξαιρεθεί με τον πρόσφατο Ν. 4172/13,  μόλις πριν λίγες ημέρες!

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και η τρόικα λειτουργούν σαν «κυνηγοί κεφαλών». Μόλις πριν 2 ημέρες ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε δημόσια  σε τηλεοπτικό κανάλι ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες διαθεσιμότητες – απολύσεις». Να επισημάνουμε επίσης, πως  με τα εισοδηματικά κριτήρια (12.000,00?) που τέθηκαν  στο νόμο την τελευταία στιγμή  στις άλλες κατηγορίες, (67% αναπηρία κλπ.) ουσιαστικά εξαιρούνται ελάχιστοι εκπαιδευτικοί.

Ο Υπουργός  Παιδείας ψεύδεται συνειδητά.

Η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά.

Διαλύουν την ΤΕΕ και την χαρίζουν  στους ιδιώτες.

Η δημόσια εκπαίδευση επιχειρείται να διαλυθεί.

Δεν θα τους αφήσουμε

Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Κανένα σχολείο να μην κλείσει καμία ειδικότητα να μην καταργηθεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/07/2013,  ΣΤΙΣ 10.30 πμ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΚΟΡΝΑΡΟΥ &ΕΡΜΟΥ)

 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κατεβάστε το σχετικό δελτίο τύπου σε μορφή pdf … εδώ

Ακολουθεί η προτεινόμενη ρύθμιση όπως είχε κατατεθεί στη Βουλή:

25-07-2013 Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο ΣΚΑΙ για τις εξελίξεις στην παιδεία

Δείτε τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ στο ΣΚΑΙ για τις εξελίξεις στην παιδεία, από το 44:20′ του βίντεο: