Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-06-2013 Απόφαση 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τρίτη 02.07 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΟΛΜΕ

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΑΘΗΝΑ, 30-6/3-7

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 16ΟΥ ΣΥΕΝΔΡΙΟΥ

 

Μετά από ομόφωνη  πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ το 16ο συνέδριο αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου,

την ΤΡΙΤΗ 02/07 στις 11 πμ.,

που θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) όπου πραγματοποιείται το συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα καταλήξει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

 

Το Προεδρείο του 16ου Συνεδρίου

Κατεβάστε την απόφαση σε μορφή pdf … εδώ

 

 

30-06-2013 Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, 30.06.13-03.07.13

28-06-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ για την διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ για την διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών κ.λπ. … εδώ

26-06-2013 Όχι στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.000 εκπαιδευτικοί και 4.500 υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, η μία από το Υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.

Αν ισχύουν αυτά, 8.000 εκπαιδευτικοί θα χάσουν το επόμενο δεκαήμερο την εργασία τους στην εκπαίδευση και θα μπουν σε λίστες αναμονής με το 75% του μισθού τους. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 25.000 απολύσεων από το δημόσιο στο τέλος του 2015.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια αυτές τις πληροφορίες για τις διαθεσιμότητες ? απολύσεις εκπαιδευτικών.

Επιπλέον το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναγνωρίζοντας την έντονη ανησυχία και τη δίκαιη οργή των συναδέλφων μας, δηλώνει την αποφασιστικότητά του κλάδου να αντισταθούμε όλοι μαζί στη βαρβαρότητα που καταργεί το δικαίωμα στην εργασία.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ θερμό και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν το Σάββατο 29 Ιούνη στις 11.30 π.μ. στην Πλ. Καραϊσκάκη (στάση μετρό Μεταξουργείο) στο κοινό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει αύριο, με παράσταση διαμαρτυρίας του, να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που ξεκινά την επόμενη Κυριακή 30-6-13 τις εργασίες του στην Αθήνα θα λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

26-06-2013 Σχετικά με την Ετήσια Έκθεση Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ

Αθήνα, 25/6/13

ΠΡΟΣ:

τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας

κ. Α.Κυριαζή

κοιν.: ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ

ΘΕΜΑ: Ετήσια έκθεση Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ

Κύριε Γεν. Γραμματέα,

Σε σχέση με την ετήσια έκθεση του ΕΠΕΔΒΜ για το 2012, η ΟΛΜΕ διατηρεί τη σοβαρή διαφωνία της για το σύνολο των στόχων του προγράμματος όπως αυτή έχει εκφραστεί επανειλημμένα προφορικά και γραπτά.

Το αίτημά μας για τη συνολική αναδιάρθρωση του Προγράμματος αυτού και τη διάθεση όλων αυτών των κονδυλίων για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης και μόνο (ούτε ένα ευρώ για διαφήμιση, γκάλοπ, επαναλαμβανόμενες αποτυπώσεις και αξιολογήσεις χωρίς νόημα, ταξίδια στελεχών κ.λπ.) παραμένει ισχυρό και δεν έχει ικανοποιηθεί.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα, την κατάρρευση των προγραμμάτων επιμόρφωσης, την ανυπαρξία σχεδιασμού και οικονομικής στήριξης προγράμματος ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τη μη διάθεση κονδυλίων για την υποστήριξη των μαθητών με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ, ιδιαίτερα για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική των μνημονίων.

Να σημειώσουμε την έντονη διαφωνία μας για την συνολική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση που προβλεπόταν από το πρόγραμμα από 2,058 δισ. ? σε 1,694 δισ. ? (μείωση κατά 18% περίπου), με πρόσχημα την αναδιάταξη των ποσοστών ευρωπαϊκής και εθνικής συμμετοχής (από 68% – 32% σε 85% – 15% αντίστοιχα) η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε και ως μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση. Αυτό όμως στην πράξη σημαίνει περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προϋπολογισμού.

Καταψηφίζουμε συνολικά τον απολογισμό για το 2012 του προγράμματος και ζητάμε τον συνολικό ανασχεδιασμό των κονδυλίων του ΕΠΔΜΒ (ΕΣΠΑ) και την υιοθέτηση των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας, όπως αναλυτικά τις έχουμε καταθέσει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος.

Ο Γεν. Γραμματέας ΔΣ της ΟΛΜΕ και Εκπρ/πος του στην Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠΕΔΒΜ

Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης

25-06-2013 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφός μας στην Καστοριά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση, που δέχτηκε συνάδελφός μας στην Καστοριά από γονέα μαθητών μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων.

Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητά του, καθώς η συνάδελφος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Αυτή η ενέργεια, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου, είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

Είναι δείγμα της περαιτέρω απαξίωσης του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού και της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου και επίλυσης των διαφορών.

Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι από τέτοια περιστατικά, με γνώμονα παιδαγωγικές ? επιστημονικές αρχές σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά.

Οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο εκπαιδευτικό έργο και μάλιστα με την άσκηση απρόκλητης βίας, δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο το οποίο υπηρετούμε και υπερασπιζόμαστε.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο και την οικογένειά της. 

Κατεβάστε το σχετικό ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ

25-06-2013 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τις διώξεις που ασκήθηκαν αναδρομικά σε 3 συναδέλφους στο Ρέθυμνο

ΨΗΦΙΣΜΑ

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων ? να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τις διώξεις που ασκήθηκαν αναδρομικά σε 3 συναδέλφους στο Ρέθυμνο, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη του 2012, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη του δημαρχείου.

Οι διώξεις αυτές έχουν διπλή στόχευση:

-       Πρώτον, με τις μηνύσεις αυτές στοχοποιούν επιλεγμένους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση τους. Οι τρεις συνάδελφοι «επιλέχθηκαν» για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης μας. Χαρακτηριστικά, διώκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και νυν αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

-       Δεύτερον, πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα κατασκευής «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να «βγουν» τα νούμερα απολύσεων που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα. «Όλως τυχαίως» και οι τρεις συνάδελφοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι?

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί:

  1. Την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων.
  2. Την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων από την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».
  3. Να σταματήσει τώρα η ομηρία των συναδέλφων!

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι,

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή  μας!

Κατεβάστε το σχετικό Ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ

25-06-2013 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 Ιούνη, 11.30 π.μ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ  

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΙΣ 11.30 π.μ.

 

ΑΘΗΝΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)

20-06-2013 Υπενθύμιση για τους συναδέλφους που τα παιδιά τους κληρώθηκαν για τις παιδικές κατασκηνώσεις

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ? ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΟΛΜΕ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013

 

Παρακαλούμε θερμά τους συναδέλφους ? ισσες που τα παιδιά τους κληρώθηκαν για τις κατασκηνώσεις που χρηματοδοτεί η ΟΛΜΕ, αν για κάποιο λόγο δεν κάνουν χρήση της παροχής, να ειδοποιήσουν έγκαιρα τη γραμματεία της ΟΛΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην κλήρωση συμμετείχαν 610 εκπαιδευτικοί (915 παιδιά) και σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα και την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κληρώθηκαν 340 παιδιά. Ήδη η κατασκηνωτική περίοδος έχει ξεκινήσει, και αν υπάρχουν ακυρώσεις θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στους επιλαχόντες συναδέλφους ? ισσες να κάνουν χρήση του δικαιώματος.

Στην ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ με ημερομηνία 22-4-13 έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των εκπαιδευτικών που κληρώθηκαν και στις 11-6-13 τα ονόματα των επιλαχόντων.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

210 3230073

210 3236544

210 3221255

Fax

210 3311338

Email

olme@otenet.g

19-06-2013 Παραμονή αποσπασμένων εκπαιδευτικών για την υπογραφή του πρακτικού (28 Ιουνίου)

ΘΕΜΑ: Παραμονή αποσπασμένων εκπαιδευτικών για την υπογραφή του πρακτικού (28 Ιουνίου)

Κύριε Υπουργέ,

Στις 28/6, τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους, οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι ή σε άδεια ανατροφής παιδιού, πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να μεταβούν για να υπογράψουν το πρακτικό ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει έξοδα (πολλές φορές υπέρογκα) για τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους νεότερους που έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση των αποδοχών τους με το νέο μισθολόγιο.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποστείλει άμεσα στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μια υπουργική απόφαση ώστε να μη μετακινηθούν οι αποσπασμένοι συνάδελφοί μας για μόνο μία ημέρα (28 Ιουνίου) σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι αποσπασμένοι συνάδελφοι θα πρέπει ως προς την υπογραφή του πρακτικού (28 Ιουνίου) να παραμείνουν στις διευθύνσεις που ήταν αποσπασμένοι. Οι εκπαιδευτικοί που είχαν άδεια ανατροφής παιδιού η οποία έληξε αυτές τις ημέρες, να υπογράψουν πρακτικό στις ΔΔΕ που διαμένουν.

Θεωρούμε ότι πρέπει και μπορεί άμεσα να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, αφού σε καμιά περίπτωση δεν επιβαρύνει οικονομικά την υπηρεσία.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ