Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-04-2013 Αποσπάσματα από ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΟΛΜΕ στον RealFM

Αποσπάσματα από ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΟΛΜΕ στον RealFM για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις στην Εκπαίδευση:

28-04-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με τις κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα σχετικά με τις κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ. … εδώ

27-04-2013 Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στην ΕΤ3 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, την αύξηση του ωραρίου, το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων μέσα στις πανελλαδικές

27-04-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με το ωράριο, το ενδεχόμενο απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα σχετικά με το ωράριο, το ενδεχόμενο απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις κ.λπ. … εδώ

26-04-2013 Ωράριο Εκπαιδευτικών, υποχρεωτικές μεταθέσεις, αξιολόγηση, νέο πειθαρχικό δίκαιο: η κυβέρνηση πυροδότησε τη σκανδάλη

Η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

Σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση ? τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.

Όλα αυτά, εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όχι μόνο γιατί οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών αλλά και γιατί συνδυάζονται με νέα μέτρα όπως: δραματική περικοπή δαπανών που θα φτάσει στη μείωση κατά 47% των δαπανών το 2016 σε σχέση με το 2009, νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, κ.λπ.

Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Την περίοδο την επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας. 

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής 28-4-13, στο Σύνταγμα, στις 18.30 (προσυγκέντρωση στην Ερμού). Επίσης καλούμε όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 πμ και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΜΑΣ!

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

26-04-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με τις διώξεις εκπαιδευτικών, τις εκλογές των ΕΛΜΕ κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα σχετικά με τις διώξεις εκπαιδευτικών, τις εκλογές των ΕΛΜΕ κ.λπ. … εδώ

25-04-2013 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να μη διωχθεί η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!

Να μη διωχθεί η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου.

Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις εν λόγω κρίσεις. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου να βάλει παύλα. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση.

Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Το ενδεχόμενο δίωξή της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Να σταματήσει η ΕΔΕ.

Να μην περάσει η δίωξη.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της σύγκρουσης.

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

25-04-2013 Όχι στις διώξεις εκπαιδευτικών και στην κατασκευή ενόχων – Όλοι στη διαμαρτυρία στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης (15.05.13)

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΧΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (15-5-13)

(Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15, Αθήνα)

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την προκλητική εμμονή Κυβέρνησης και Τρόικας, στην πολιτική της σκόπιμης συρρίκνωσης του Δημοσίου Τομέα, μέσω των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με την υλοποίηση του ν.4093/12 (3ο μνημόνιο) προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους, δήθεν «επίορκους» για να ριφθούν στην πυρά των απολύσεων. Τις τελευταίες ημέρες με εντολή του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ζήτησαν από το Υπ. Παιδείας ονομαστική κατάσταση εκπαιδευτικών με στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη των πειθαρχικών υποθέσεων υπαλλήλων, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας, η εκδίκαση των οποίων εκκρεμεί σε οποιοδήποτε πειθαρχικό όργανο της διοίκησης (μονομελές ή συλλογικό), στο Διοικητικό Εφετείο ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στοιχεία όχι μόνο για εκκρεμείς Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ), αλλά και για ΕΔΕ που έχουν ολοκληρωθεί για το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως σήμερα!!

Πρόσφατο κρούσμα αυτής της αυταρχικής αντιδημοκρατικής πολιτικής που καταργεί κάθε έννοια νομικού πολιτισμού και παραβιάζει κατάφωρα το «τεκμήριο αθωότητας» είναι η περίπτωση εκπαιδευτικού στην Ηλεία που τέθηκε σε αργία για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!! Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες περιπτώσεις εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία πριν καν εκδικαστεί η υπόθεσή τους στα αρμόδια συμβούλια και βρίσκονται σε ιδιότυπη ομηρία (π.χ. Λάρισα, Γιαννιτσά, Λακωνία, Θεσ/νίκη, κ.ά.).

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, μια διαρκής απειλή, για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Σκοπός του ν. 4093/12 είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι’ αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες. Στόχος, επίσης, κεντρικής σημασίας είναι η “αιτιολόγηση” των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζουν.

 

 

Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό!

Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς σε συλλογικούς αγώνες για:

  • Να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012
  •  να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
  • καμιά απόλυση – διαθεσιμότητα – εφεδρεία

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 1 ΜΜ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΗΡΥΣΣΕΙ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 (11 πμ ? 2 μμ, 2μμ ? 5 μμ)

 Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

25-04-2013 Διευκρινιστικό Σημείωμα για αναπληρωτές, ΑΜΩ, ωρομισθίους και εκπαιδευτικούς Ενισχυτικής Διδασκαλίας

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

            Συνάδελφοι / – ισσες,

            Σύμφωνα με το άρθρο 10 της εγκυκλίου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας:

            «Οι αναπληρωτές, οι ΑΜΩ και οι ωρομίσθιοι έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα («εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι») στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ».  

            Επιπλέον στα παραπάνω διευκρινίζουμε ότι, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, δικαίωμα ψήφου έχουν και  οι εκπαιδευτικοί της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κατεβάστε το Διευκρινιστικό Σημείωμα σε μορφή pdf … εδώ

24-04-2013 Καταγγελία για τη Διευθύντρια ΔΔΕ Λακωνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Διευθύντριας ΔΔΕ Λακωνίας, που με έγγραφό της ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να της αναφέρουν άμεσα (τηλεφωνικά και με εμπιστευτικό έγγραφο) «οποιοδήποτε συμβάν εντός ή εκτός σχολείου» στο οποίο «εμπλέκονται μαθητές ή καθηγητές», απειλώντας τους πως αν δεν το κάνουν θα έχουν τις «αντίστοιχες συνέπειες».

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή της Διευθύντριας, που εντείνει το κλίμα απειλής προς τους εκπαιδευτικούς που υπάρχει στα σχολεία από την εφαρμογή των απαράδεκτων διατάξεων του ν.4093/12 και την προσπάθεια για την κατασκευή ενόχων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς για να τίθενται σε αργία  ή και να οδηγούνται σε απόλυση.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καταδικάσει χωρίς καθυστέρηση αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή της Διευθύντριας ΔΔΕ Λακωνίας, λαμβάνοντας και τα απαραίτητα μέτρα. Αλλιώς θα είναι συνένοχη.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ