Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

31-01-2013 Πρόσκληση σε Εκδήλωση-Συζήτηση: Πολιτικές Λιτότητας στην Ευρώπη και η αναγκαιότητα κοινής δράσης των εργαζομένων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σας καλεί σε

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ? ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

την Πέμπτη, 7/2/13 στις 7 μ.μ.

στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ερμού & Κορνάρου 2, 6ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

–         Ulrich Th?ne πρόεδρος της GEW

–         Manfred Brinkmann Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της GEW

 

Η GEW είναι η μεγαλύτερη Ομοσπονδίας Εκπ/κών της Γερμανίας. Οι εκπρόσωποί της επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της ΟΛΜE, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες μας στην Ελλάδα, την αντίθεσή τους στις πολιτικές λιτότητας και το σύμφωνο σταθερότητας στην Ευρώπη αλλά και την αναγκαιότητα κοινής δράσης των εργαζομένων στην Ευρώπη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Θα υπάρχει διερμηνεία από τα γερμανικά.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf .. εδώ

31-01-2013 Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 7/2/13 στις 12 το μεσημέρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σας καλεί σε

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 7/2/13 στις 12 το μεσημέρι

στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ερμού & Κορνάρου 2, 6ος όροφος).

Στη συνέντευξη τύπου θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της GEW, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας Εκπ/κών της Γερμανίας αποτελούμενης από τον Πρόεδρό της Ulrich Th?ne και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Manfred Brinkmann.

Οι εκπρόσωποι της GEW επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της ΟΛΜE, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες μας στην Ελλάδα, την αντίθεσή τους στις πολιτικές λιτότητας και την αναγκαιότητα κοινής δράσης των εργαζομένων στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξη τύπου επίσης, θα γίνει αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό δημόσιο σχολείο και θα παρουσιαστούν στοιχεία για τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

29-01-2013 Να παύσουν τώρα οι διώξεις στα Χανιά

Να παύσουν τώρα οι διώξεις στα Χανιά

Κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων και Γενικών απεργιών, είχαμε από την μεριά της  κυβέρνησης Παπαδήμου την ένταση της καταστολής. Αφού η συστηματική συκοφάντηση των κινητοποιήσεων δεν αρκούσε, προχώρησαν  στη «δοκιμασμένη οδό» της ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και των αγωνιστών.  Έτσι είχαμε πανελλαδικά  εκατοντάδες συλλήψεις όσων τολμούν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που αντιπαλεύουμε. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ψηφίστηκε στο Μνημόνιο 3 διάταξη, σύμφωνα με την οποία για όσους δημόσιους υπαλλήλους ΕΚΚΡΕΜΕΙ πειθαρχική δίωξη, τίθενται σε αργία μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης. Καταργείται  έτσι και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου! Στα Χανιά  ασκήθηκαν  διώξεις με αίολο κατηγορητήριο  σε 9 άτομα, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην  48ωρη γενική απεργία της  10-11 Φλεβάρη, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων. Διώξεις επίσης ασκήθηκαν και σε 3 διαδηλωτές  που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου. Οι διώξεις αυτές είναι αποτελούν ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και του φρονήματος.

Συγκεκριμένα με τις μηνύσεις αυτές στοχοποιούν  επιλεγμένους  πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση τους. Ενδεικτικά και μόνο  αναφέρουμε ότι εμπλέκουν έξι μέλη των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, τρεις από τους οποίους είναι μέλη (2 νυν και 1 πρώην) των Διοικητικών Συμβουλίων.

  1. Ζητάμε την άμεση παύση αυτών ΤΩΝ διώξεων, με αναδρομικά αίολα κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη και της 25ης Μαρτίου.
  2.  Να σταματήσει τώρα η ομηρία ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ και να τεθούν οι ΕΔΕ στο αρχείο.
Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

29-01-2013 Κινητοποιήσεις για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία στις 30 Γενάρη 2013

30 Γενάρη 2013,

μέρα αφιερωμένη στην μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 30 Γενάρη από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία απαιτώντας την επείγουσα κάλυψη όλων των διδακτικών κενών και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αυτά.

11 το πρωί στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος):

Διαδήλωση και μετά συναυλία στον ίδιο χώρο από τα μουσικά σχολεία της Αττικής με συμμετοχή πολλών και γνωστών ερμηνευτών (συμμετέχουν μαθητές γονείς εκπαιδευτικοί από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Αθήνας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου).

12 το πρωί Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους):

Μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα  και διαδήλωση προς το υπουργείο Μακεδονίας ? Θράκης (συμμετέχουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας).

11 το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας):

Διαδήλωση στην περιφέρεια και μετά μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα στην Λόντζα (συμμετέχουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Κρήτης).

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

29-01-2013 Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση των αδιόριστων την Τετάρτη, 30 Γενάρη στις 12.00 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών την Τετάρτη, 30 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

  • Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος που επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της αναρρωτικής άδειας και να ποινικοποιεί την ασθένεια και την κύηση.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία της χώρας
  • Μόνιμους, διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις.
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μειωμένου ωραρίου σε κανονικού και κάλυψη με προσλήψεις αναπληρωτών μόνο των έκτακτων αναγκών (άδειες κύησης, εκπαιδευτικές άδειες κ.ο.κ.). Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών και καταγραφή της στους πίνακες διορισμών και προσλήψεων. Πλήρη δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Προστασία της μητρότητας
  • Να ανατραπεί η απόφαση του Υπουργείου για επτάμηνες συμβάσεις. Δωδεκάμηνες συμβάσεις αναπληρωτών για τα λειτουργικά κενά. Άρση του διετή αποκλεισμού των αναπληρωτών από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης αποδοχής πρόσληψης.
Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

29-01-2013 Κινητοποίηση για την Υγεία την Πέμπτη, 31/1/2013 με στάση εργασίας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση της υγειονομικής μας περίθαλψης, του ΕΟΠΥΥ και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η πολιτική του Μνημονίου που υποβαθμίζει όλα τα κοινωνικά δημόσια αγαθά όπως της Παιδείας και της Υγείας πρέπει να ανατραπεί.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31/1/2013 στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και στην πορεία, που θα ακολουθήσει, προς το Σύνταγμα και όπου αλλού οργανωθούν παρόμοιες διαμαρτυρίες από τα Συνδικάτα.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, κηρύσσουμε στάση εργασίας 11.00 π.μ. ? 2 μ.μ. και 2 μ.μ. ? 5 μ.μ.

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

 

29-01-2013 Σχετικά με τον ορισμό συνάντησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Αναπλ. Υπουργό Παιδείας

ΠΡΟΣ:

τον αναπλ. Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κων. Τζαβάρα

ΘΕΜΑ: Ορισμός συνάντησης

Κύριε Υπουργέ,

Σας έχουμε ζητήσει να ορίσετε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουμε το ζήτημα της ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Παρά τη δήλωσή σας πως θα επανέλθει το καθεστώς της ελεύθερης εισόδου για τους εκπαιδευτικούς, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Σας ζητούμε να ορίσετε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

29-01-2013 Καταγγελία για την ωμή και απροκάλυπτη αστυνομική βία που εκδηλώθηκε στα διόδια Αιγινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ωμή και απροκάλυπτη αστυνομική βία που εκδηλώθηκε στα διόδια Αιγινίου απέναντι στη φιλειρηνική λαϊκή συγκέντρωση των κατοίκων της Πιερίας που αντιδρούν στην άδικη επιβολή των υπέρογκων διοδίων στο εθνικό δίκτυο του νομού μας.

Συγκεκριμένα χωρίς  να προκληθούν οι δυνάμεις καταστολής, αντιμετώπισαν με άγριο τρόπο  τους συγκεντρωμένους. Έριξαν χημικά, χτύπησαν αδιάκριτα και στο τέλος αφού δεν είχε καμφθεί ακόμη η άκριτη επιθετικότητα τους αποφάσισαν να κάνουν και συλλήψεις. Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες είναι δύο μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Οι  συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης βίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Το μεγάλο ζήτημα που γεννάται πέρα από την απρόκλητη βία είναι η πολιτική ευθύνη που φέρει η κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των κοινωνικών κινημάτων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πιερίας και των  συμπολιτών μας που γίνονται προκειμένου να αναδειχθεί το μεγάλο πρόβλημα της ληστρικής αύξησης των διοδίων στις μετακινήσεις του νομού Πιερίας.  

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

28-01-2013 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη την Τρίτη 29-01-13 στη 1 μμ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη

την Τρίτη 29-01-13 στη 1 μμ.

 Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 11 πμ ? 2 μμ στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθεί το ψήφισμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ … εδώ

28-10-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με την παιδεία για το διάστημα 22-27/01/2013

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα σχετικά με την παιδεία για το διάστημα 22-27/01/2013 … εδώ