Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-11-2012 Κινητοποίηση και στάση εργασίας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά την Τετάρτη 05/12

Κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του  Υπουργείου Παιδείας που αφήνει, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και αιρετούς).

Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπ. Παιδείας και την τακτική των Προϊσταμένων ΔΔΕ να δίνουν εντολές συγχωνεύσεων τμημάτων στο τέλος του Νοέμβρη  προκειμένου να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί για να διατεθούν σε κενά που υπάρχουν.

            Αυτό σημαίνει πως αν συγχωνευτούν τμήματα την περίοδο αυτή οι μαθητές θα απαιτηθεί να αλλάξουν καθηγητές, συμμαθητές, αίθουσα και να δημιουργήσουν από την αρχή την παιδαγωγική ? εκπαιδευτική τους ομάδα με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.

            Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας που αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής των περικοπών στους μαθητές, δίνει οδηγίες συγχώνευσης τμημάτων αυτή την περίοδο.

            Καταγγέλλουμε επίσης τις εντολές διευθυντών ΔΔΕ για υποχρεωτικές υπερωρίες ή ακόμα και τις εντολές για μείωση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, προκειμένου να «καλυφθούν» τα κενά.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας που έχει φτάσει στο σημείο να μην διδάσκονται ακόμα και μαθήματα κατεύθυνσης των πανελλαδικών εξετάσεων σε Γενικά Λύκεια ή μαθήματα ειδικότητας σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ σε μαθητές που πρόκειται να λάβουν πτυχίο τον ερχόμενο Ιούνη!

Απαιτούμε το διορισμό εκπαιδευτικών για να καλυφθούν αμέσως όλα τα κενά και όχι να συγχωνεύονται τμήματα που λειτουργούσαν στα σχολεία ήδη για 3 μήνες.

            Οργανώνουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-12 στις 12.30 μ.μ. διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας στην οποία καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν.

            Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές να οργανώσουν διαμαρτυρίες στις ΔΔΕ και στις Περιφ. Δ/νσεις.

Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαμαρτυρίες κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. ? 2 μ.μ. και 2 μ.μ. ? 5 μ.μ.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

30-11-2012 Επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ ενόψει του Γεν. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣ:  Την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι,

Ενόψει του Γ.Σ.  της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 3/12/12, με αιχμή τα θέματα των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, κ.λπ. αλλά και συνολικά της ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων ζητάμε την ουσιαστική και καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων στο δημόσιο και προτείνουμε:

  1. Αντί των αποσπασματικών και χωρίς προετοιμασία στάσεων εργασίας, να οργανωθεί το επόμενο διάστημα (μέσα στο Δεκέμβρη) τουλάχιστον μία 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Είναι απαραίτητο επίσης η ΑΔΕΔΥ να καταστρώσει για το επόμενο διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο Δημόσιο.
  2. Να οργανωθεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και τη στήριξη όλων των Ομοσπονδιών, Κέντρο Αγώνα στο κέντρο της Αθήνας π.χ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, που θα αποτελεί κέντρο πληροφόρησης και συντονισμού των κινητοποιήσεων.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

 

30-11-2012 Επείγον Ενημερωτικό σχετικά με τα συνταξιοδοτικά

Συνάδελφοι,

Λόγω του μεγάλου όγκου (460 ερωτήσεις σε μία εβδομάδα), η Νομικός θα απαντήσει κατά προτεραιότητα, σε όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα και  συνταξιοδοτούνται μέχρι τέλος του 2012.

Οι απαντήσεις όμως σε αυτή τη φάση δεν θα αφορούν το ύψος της σύνταξης.

Επίσης, προς αποφυγήν παρερμηνειών ισχύουν τα εξής:

  1.  Το e-mail στο οποίο πρέπει να στέλνονται τα ερωτήματα είναι μόνο  το olme.syntax@gmail.com. Δεν θα απαντιόνται ερωτήματα που στέλνονται σε άλλα e-mail της ΟΛΜΕ.
  2.  Σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, δεν έχετε κάρτα μέλους,  τα ερωτήματα θα πρέπει να διαβιβάζονται μέσω της ΕΛΜΕ σας  η οποία  θα βεβαιώνει ότι είσθε μέλος της (στο παραπάνω e-mail και μόνο).
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με την νομικό της ΟΛΜΕ … εδώ

 

29-11-2012 Δημοσιεύματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα … εδώ

29-11-2012 Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στις 30/11

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-11-2012, 12.30 μ.μ.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 π.μ. ? 2 μ.μ. και 2-5 μ.μ.

ΟΛΜΕ

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο με το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ σε μορφή pdf … εδώ

27-11-2012 Επείγον ψήφισμα για την Ελλάδα από την τακτική συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου

Επείγον ψήφισμα για την Ελλάδα (αναφέρεται στα μέτρα λιτότητας και στη σύλληψη των συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη)

Ψηφίστηκε ομόφωνα  στις 27/11/12 από την τακτική συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών

(ETUCE- EDUCATION INTERNATIONAL EUROPE) που πραγματοποιείται στις 25-28/11/12 στη Βουδαπέστη.

Προτάθηκε από τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ στη συνδιάσκεψη, μετά από συνεργασία με τις οργανώσεις των μεσογειακών κρατών.

Η συνδιάσκεψη της ETUCE επισημαίνει ότι στις 7 Νοεμβρίου 2012, η Ελληνική κυβέρνηση  ψήφισε υπέρ όλων των νέων μέτρων  (που συμφωνήθηκαν με την τρόικα) ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα τα μέτρα που περιέχονταν σε ένα άρθρο μόνο, περιλάμβαναν νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα κοινωνικά αγαθά και νέους φόρους και μέτρα που οδηγούν στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα κ.λπ.). Αυτά τα μέτρα προστέθηκαν στις προηγούμενες περικοπές (2010- 2011- 2012). Οι εκπαιδευτικοί έχουν χάσει έως το 45%  του μισθού τους τα τελευταία τρία έτη.

Η ανεργία κυμαίνεται πάνω από το 30%, και ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι. Η φτώχεια και η δυστυχία εξαπλώνονται σε περισσότερα κοινωνικά στρώματα. Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μια σοβαρή κοινωνική κρίση πρόκειται να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη χώρα.

Η συνδιάσκεψη της ETUCE υποστηρίζει τις ελληνικές οργανώσεις-μέλη της στην αντίστασή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Ελλάδα και καλεί σε συντονισμένη δράση τις οργανώσεις μέλη σε όλη την Ευρώπη ενάντια σε παρόμοιες πολιτικές, όπου αυτές εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

Η συνδιάσκεψη της ETUCE καταδικάζει επίσης τη σύλληψη των ελλήνων συνδικαλιστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την τρόικα στην Ελλάδα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

27-11-2012 Δημοσιεύματα σχετικά με την παιδεία

Μπορείτε να διαβάσετε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την παιδεία … εδώ

27-11-2012 Τρίωρη στάση εργασίας για τα σχολεία της ΕΛΜΕ Ικαρίας ? Φούρνων στις 30/11

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Παρασκευή, 30/11/2012 για τα σχολεία της ΕΛΜΕ Ικαρίας ? Φούρνων, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των δομών υγείας από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Υπ. Υγείας, στις 30/11/2012.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

27-11-2012 Urgent resolution on Greece – ETUCE

Urgent resolution on Greece

Submitted for adoption by OLME and DOE (Greece) to the ETUCE Conference, the Regional Conference of Education International, meeting in Budapest on 26-28 November 2012

The ETUCE Conference notes that on the 7th of November 2012 the Greek Government voted in favour of all the new measures (agreed with the troika) worth of 13,5 Billion Euros. All measures, contained in just one article, included new dramatic cuts in salaries, pensions and social goods, new taxes and measures leading to deteriorating teachers? working conditions, abolition of collective agreements, public sector lay offs etc.). Those measures were added to the previous cutbacks (2010-11-12). Teachers have lost up to 45% of their salary within the last three years.

Unemployment is over 30%, and one out of two young people is unemployed. Poverty and misery are spread over larger social groups. Suicides have increased significantly. A severe social crisis is about to hit the country hard.

The ETUCE Conference supports the Greek member organisations in their resistance to the neo-liberal policies implemented by the government inGreeceand calls for coordinated action by member organisations acrossEuropeagainst similar policies where they are implemented inEurope.

The ETUCE Conference also condemns the arrest of trade unionists inGreece, who were protesting against the austerity measures undertaken by the troika inGreece.

You may download the related file in pdf format … here

27-11-2012 Βίντεο σχετικά με τα Πειθαρχικά Αδικήματα των Εκπαιδευτικών