Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-03-2012 Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 29/03/12 κηρύσσοντας στάση εργασίας

Η ΟΛΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29/3/12

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 14.00 και από τις 14.00 έως τις 17.00 την Πέμπτη, 29/03/2012 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συντονισμό με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΠΟΥΓΥΙΚΑ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, κατεβαίνουμε στο δρόμο

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Για την ΑΤΤΙΚΗ στις 12:00 π.μ. στην Πλ. Μαβίλη

Για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 12:00 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου (Αριστοτέλους)

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η δύναμη είναι στα χέρια μας,
στη συμμετοχή, στη δράση, στον αγώνα.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ

28-03-2012 Δημοσιεύματα σχετικά με την απώλεια του Ν. Καλογερόπουλου, τα οδοιπορικά σε μαθητές εσπερινών κ.λπ.

Μπορείτε να διαβάσετε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την απώλεια του Ν. Καλογερόπουλου, τα οδοιπορικά σε μαθητές εσπερινών κ.λπ. … εδώ

27-03-2012 Δελτίο Τύπου συλλυπητηρίων για την απώλεια του εκπαιδευτικού Ν. Καλογερόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκπαιδευτικού Ν. Καλογερόπουλου.

Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε το 1935 στο Ροδοχώρι Βοΐου Κοζάνης. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση (1962-?92) και δίδαξε Λατινικά στο ΑΠΘ (1966-?68). Διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος φιλολόγων (1983-?92), διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) Κοζάνης, πρόεδρος Βαθμολογικών Κέντρων και πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Στη διάρκεια της χούντας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση. Μετά την πτώση της δικτατορίας συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών ως μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ

27-03-2012 Σχετικά με την καταβολή οδοιπορικών σε μαθητές εσπερινών σχολείων

Καταβολή οδοιπορικών σε μαθητές εσπερινών σχολείων

Κύριοι Υπουργοί,

Στα εσπερινά σχολεία αρκετών περιοχών της χώρας, το πρόγραμμα λειτουργίας τους κατά τις βραδινές ώρες, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησής  των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι μαθητές αυτοί δεν έχουν μειωμένο μαθητικό δελτίο και για το λόγο αυτό η νομοθεσία (KYA Μεταφοράς μαθητών 2011) προβλέπει την καταβολή οδοιπορικών  για τη μετακίνηση τους από τον τόπο κατοικίας τους στα εσπερινά σχολεία.

Δυστυχώς, όπως μας καταγγέλθηκε από την ΕΛΜΕ Σερρών, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ στους μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον πολλοί από αυτούς διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις,. με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική αδυναμία να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για σκληρά εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να συνδυάσουν βιοπορισμό και σπουδές, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για το απαράδεκτο αυτό γεγονός και απαιτεί από την πολιτεία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται οι μαθητές μας προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ

27-03-2012 Διαμαρτυρία για την απρόκλητη σύλληψη πολιτών και τη χρήση ωμής βίας την 25η Μαρτίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για την απρόκλητη σύλληψη 23 πολιτών, ανάμεσα σε αυτούς και αρκετών εκπαιδευτικών, όπως την Πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής Μπαχτή Άννα.

Επίσης, αποδοκιμάζει τη χρήση ωμής βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις στη Λάρισα που τραυμάτισαν σοβαρά μια διαδηλώτρια και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, ανάμεσα στους οποίους και ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, επί σειρά ετών μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης».

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητεί την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου και των υπόλοιπων συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ

26-03-2012 Δημοσιεύματα σχετικά με τις παρελάσεις, τις αλλαγές στο λύκειο, τις εξετάσεις κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά  με τις παρελάσεις, τις αλλαγές στο λύκειο, τις εξετάσεις κ.λπ. … εδώ

23-03-2012 Δημοσιεύματα σχετικά με πανελλαδικές εξετάσεις και αλλαγές στο Λύκειο

Μπορείτε να διαβάσετε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και το πάγωμα των αλλαγών στο Λύκειο … εδώ

22-03-2012 Δημοσιεύματα σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση, τις αλλαγές στο λύκειο κ.λπ.

Μπορείτε να διαβάστε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση, τις αλλαγές στο λύκειο κ.λπ. .. εδώ

21-03-2012 Παγώνουν οι αλλαγές στο Λύκειο μετά τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του MEGA σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο κατόπιν της συνάντησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας:

 

21-03-2012 Δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο και την παραπομπή τους μετά τις εκλογές

Διαβάστε τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο, το εξεταστικό και την παραπομπή τους μετά τις εκλογές κατόπιν της συνάντησης του Υπουργού Παιδείας με το ΔΣ της ΟΛΜΕ … εδώ