Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-11-2011 ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ? ΕΕ ? ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ? ΕΕ ? ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εισήγηση Θ.Κοτσιφάκη, ΓΓ ΟΛΜΕ σε εκδηλώσεις ? συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα  που οργανώθηκαν 24-26/11/11 στην Φρανκφούρτη από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών GEWκαι τη συνομοσπονδία εργαζομένων DGB.

Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε για την εκπαίδευση και την κοινωνία, η κυβέρνηση της οικονομικής φρίκης θυσιάζει την κοινωνική πλειοψηφία, τις ανάγκες και τα δικαιώματά της,  για να αντιμετωπιστεί η κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Είναι το αποκορύφωμα της πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία με τις επιλογές τους. Το δημόσιο χρέος, αποτέλεσμα των τοκογλυφικών δανείων και της διαπλοκής του πολιτικού σκηνικού με τα μεγάλα συμφέροντα που εκτίναξαν τα έξοδα του δημοσίου, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα που υπαγορεύουν την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εξάλλου είναι ένα χρέος τοκογλυφικό, πληρωμένο διπλά και τρίδιπλα από τους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

28-11-2011 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

του Θέμη Κοτσιφάκη

Γενικού Γραμματέα του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Καλεσμένος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (GEW) βρέθηκα στη Φρανκφούρτη, από 24-27 /11/11. Η GEW είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία εκπαιδευτικών στη Γερμανία, έχει πάνω από 250.000 μέλη,  εκπαιδευτικούς και από τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η σημασία λοιπόν της πρόσκλησης, ως εκπροσώπου της ΟΛΜΕ , να ενημερώσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα είναι προφανής. Η πρόσκληση αυτή αποδεικνύει επίσης και το υψηλό κύρος που έχει η ΟΛΜΕ ανάμεσα στις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών της Ευρώπης, πράγμα που το διαπιστώνουμε σε κάθε ευκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

28-11-2011 Αφίσα για την Πανεργατική Απεργία την 1η Δεκέμβρη

Κατεβάστε την Αφίσα της Πανεργατικής Απεργίας της 1ης Δεκέμβρη ? εδώ

24-11-2011 Ευχαριστήρια επιστολή προς τον εκδότη και διευθυντή του “Ποντικιού”

Διαβάστε την επιστολή … εδώ

24-11-2011 Αίτημα προς την Υπ. Παιδείας για άμεση συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ

ΘΕΜΑ: Αίτημα για άμεση συνάντηση

Κυρία Υπουργέ,

Οι τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας είναι πλέον φανερές. Η νέα κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική και στη νομοθετική προώθηση αλλαγών σε όλα τα επίπεδα χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση και διαπραγμάτευση με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για περίπου ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει καμία συνάντηση μαζί σας. Παρόλα αυτά δημιουργούνται καθημερινά σοβαρά προβλήματα στα σχολεία που έχουν την αιτία τους στην ασκούμενη πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

24-11-2011 Σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών με εργασία τα Σάββατα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ

Επανερχόμαστε  στο θέμα της «αναπλήρωσης διδακτικών ωρών» γιατί  με εντολή της διοίκησης υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρα και  Σάββατα.

Τονίζουμε πως η εντολή αυτή αποτελεί βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτη.

Είναι επίσης παιδαγωγικά απαράδεκτη (η πρόσθετη ώρα είναι προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών).

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

24-11-2011 Καταγγελία σχετικά με την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στη Μεσογείων που τελούσε υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ από το βράδυ της Κυριακής.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους παλεύουν για την κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

23-11-2011 Αίτημα προς τις ΕΛΜΕ για παροχή στοιχείων σε επείγοντα ερωτήματα

ΠΡΟΣ

τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Προκειμένου να συλλέξουμε στοιχεία για προσεχή συνέντευξη τύπου της ΟΛΜΕ παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω μέχρι τη Δευτέρα, 28/11/11.

  1. Στοιχεία από τις ελλείψεις βιβλίων
  2. Κενά προσωπικού
  3. Οικονομικές εκκρεμότητες
  4. Πληρωμές αναπληρωτών
  5. Αριθμός ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ που κλείνουν
  6. Τμήματα με 26 ? 30 μαθητές
  7. Ζητήματα που θεωρείτε σημαντικά προς ανάδειξη.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

22-11-2011 Δίωρη στάση εργασίας στις 24-11 για συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και παράσταση στην Πρεσβεία της Πορτογαλλίας

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ? ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο και της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 24/11/11 (12 -14.00 και 14.00 ? 16.00) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 13.30 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15), προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε  για τις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Πρεσβεία της Πορτογαλίας (Βασ. Σοφίας 23), για να επιδώσουμε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εκπαιδευτικούς της χώρας αυτής οι οποίοι πραγματοποιούν την ίδια μέρα 24ωρη απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

22-11-2011 Κήρυξη πανθεσσαλικής στάσης εργασίας στις 24-11 και παράσταση διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ Τρικάλων και Περ.Διευθ.Εκπ. Λάρισας

Θέμα: Στάση εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας για την απόφαση απόσπασης εκπαιδευτικού του ΠΥΣΔΕ Τρικάλων σε άλλο Νομό

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια της Περιφερειακής Διευθύντριας Α’ & Β’/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ.Κ.Πράντζου και του Διευθυντή Δ.Ε Ν.Τρικάλων κ.Θ.Τσέλιου να αποσπάσουν καταναγκαστικά συνάδελφο Γερμανικής γλώσσας ΠΕ 07, από το ΠΥΣΔΕ Τρικάλων όπου ανήκει, σε άλλο Νομό, παρότι ο συνάδελφος κάλυπτε πλήρες ωράριο διδασκαλίας και παρότι υπάρχει έλλειμμα στα Δημοτικά σχολεία του Νομού μας.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ