Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

23-08-2011 Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 24ης Αυγούστου

Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
Τετάρτη 24 Αυγούστου, 12.00 στα Προπύλαια

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση απειλεί να δώσει ένα συντριπτικό πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθόλου τυχαία, δόθηκε, στη δημοσιότητα τις μέρες που η κυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας και εκποίησης των δημόσιων αγαθών, καθώς αποτελεί κομμάτι αυτής της πολιτικής.
Η βάρβαρη καταστολή στην πλατεία Συντάγματος της 48ωρης απεργίας ενάντια στο μεσοπρόθεσμο βρίσκει τη συνέχειά της στις μεθοδεύσεις να ψηφιστεί το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου μέσα στο καλοκαίρι με κλειστά πανεπιστήμια.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

10-08-2011 Οι θέσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την Έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Η Έκθεση του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και ιδίως η συνοπτική παρουσίασή της από τον Γεν. Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της χώρας μας. Οι εμπειρογνώμονες του «έγκυρου» Διεθνούς Οργανισμού δεν επιδίωξαν να καταγράψουν τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική εκπαίδευση. Η Έκθεση που έδωσαν δεν είναι παρά μια κατά παραγγελίαν από το Υπ. Παιδείας Έκθεση (η σύνταξη της έκθεσης κόστισε 127.653 ?, χωρίς να υπολογίσουμε τους φόρους και τις κρατήσεις) που σκοπό έχει να ενισχύσει την Κυβέρνηση και την Τρόικα στην προσπάθειά τους να λάβουν ακόμα πιο επώδυνες αποφάσεις για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

08-08-2011 Χαιρετισμός του Γ.Γ. της Education International στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΟΛΜΕ 9ο Συνέδριο

Αθήνα 27 Ιουνίου 2011

Ομιλία του Fred Van Leeuwen, Γενικού Γραμματέα της Εκπαιδευτικής Διεθνούς

Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί φίλοι,

Αποτελεί  τιμή  για μένα η παρουσία μου και η ομιλία μου στο Συνέδριό σας προκειμένου να σας παρουσιάσω τις ευχές αλληλεγγύης εκατομμυρίων εκπαιδευτικών ανά την υφήλιο. Η ΟΛΜΕ με περηφάνια είναι μέλος της Εκπαιδευτικής Διεθνούς EI,και της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Οργάνωσης ETUCE.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

 

08-08-2011 Χαιρετισμοί ξένων αντιπροσωπειών στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜARIONOGUEIRA Γ.Γ. ΤΗΣ FENPROF (Πορτογαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών):

Φίλοι, σύντροφοι και συνάδελφοι της ΟΛΜΕ, αν το να βρίσκομαι με φίλους όποτε είναι δυνατόν είναι καθημερινή μου επιθυμία, το να βρίσκομαι με φίλους σε στιγμές που είναι για όλους μας στιγμές ύψιστης δυσκολίας, γίνεται ακόμα πιο σημαντικό καθότι έτσι γίνονται δυνατότεροι οι δεσμοί αλληλεγγύης και ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίπτωση που υπάρχουν κοινές δυσκολίες και προβλήματα, όπως ξέρουν καλά και ο λαός σας και ο δικός μας, καθώς έχουμε γίνει στόχος των ίδιων πιέσεων, της ίδιας πολιτικής και των ίδιων τιμωριών.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ


		

02-08-2011 Όχι στις νέες περικοπές των μισθών μας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ

Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι του περικοπών στους μισθούς μας που προέβλεπε ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου και η Κυβέρνηση έφερε με τροπολογίες νέες απαράδεκτες περικοπές όπως αυτή της μείωσης κατά 50? (ή 50%) του κινήτρου απόδοσης (και μάλιστα αναδρομικά από 1/7/11). Και δεν φτάνει αυτό. Με άλλη τροπολογία επιβάλει αναδρομικά τις νέες κρατήσεις για την «ανεργία» και το ΤΠΔΥ. Έτσι από 3% κράτηση, θα έχουμε 7,2% για τους επόμενους
μήνες του 2011.
Με αυτά τα μέτρα συντελείται η αρπαγή σχεδόν δύο ακόμα μισθών από τους εκπαιδευτικούς στο ετήσιο εισόδημά τους το 2011, αν συνυπολογίσουμε και τη θεσμοθέτηση της νέας φορολογικής κλίμακας με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 ? στα 8.000 ? και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

01-08-2011 Σχετικά με το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Εκπαιδευτικής Διεθνούς στο Cape Town της Ν.Αφρικής, 22-26/7/11

Έκθεση για το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Εκπαιδευτικής Διεθνούς που πραγματοποιήθηκε στο Cape Town της Νότιας Αφρικής από 22  έως  26/7/11.

 

Από 22  έως  26/7 πραγματοποιήθηκε στο Cape Town της Νότιας Αφρικής το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 154 χώρες και 305 οργανώσεις.

Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Αλεβυζάκης Γιώργος και τα μέλη της Κωνσταντίνου Νικηφόρος και Παπαχατζής Ηλίας.

Βασικό θέμα του Συνεδρίου ήταν η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στην παγκόσμια εκπαίδευση από αυτή. Οι εκπαιδευτικές αντιπροσωπείες των χωρών στο σύνολό τους, επέκριναν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούνται και έχουν ως συνέπεια τη μείωση της ποιότητας αλλά και των ευκαιριών παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά όλου του κόσμου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη μαθητική διαρροή κυρίως των τρίτων χωρών.

Κυρίαρχο μήνυμα του Συνεδρίου ήταν: μόρφωση ? παιδεία ? εκπαίδευση για τα παιδιά όλου του κόσμου. Ως αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ καταθέσαμε ψήφισμα μαζί με την Εθνική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Πορτογαλίας και το Εθνικό Συνδικάτο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γαλλίας. Το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα στηρίχθηκε και με τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ Αλεβυζάκη Γιώργου.

Τοποθέτηση από τον Αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ Γιώργο Αλεβυζάκη στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Education International στο Cape Town

Αγαπητοί Συνάδελφοι από όλο τον κόσμο!

Εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης των αγορών αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι επονομαζόμενες Αγορές προσπαθούν να αντιπαλέψουν τις χώρες τις Νότιας Ευρώπης. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, στόχος τους είναι η χώρα μας η Ελλάδα.

Οι πολιτικές που αποφασίζονται αφορούν εφαρμογές πολιτικών λιτότητας που παλεύουν το χαμηλό εισόδημα εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Το ποσοστό του ΑΕΠ για τις δημόσιες υπηρεσίες περικόπτεται δραματικά.

Η πολιτική λιτότητας έχει τρομακτικές συνέπειες στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει ως αποτέλεσμα ελλιπείς δομές, περικοπές στην ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση, μείωση μισθών, μειώσεις εκπαιδευτικών

Η Δημόσια Εκπαίδευση, για εμάς τους Έλληνες εκπαιδευτικούς είναι πηγή ζωής. Πιστεύουμε σε μία Ευρώπη που θα βασίζεται στις κοινωνικές δομές, στη δημόσια εκπαίδευση και στην κοινωνική ασφάλιση.

Σας καλούμε να στηρίξετε το ψήφισμά μας για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, μία πολιτικά ολοκληρωμένη Ευρώπη και έναν καλύτερο ειρηνικότερο κόσμο για όλα τα παιδιά μας.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

 

01-08-2011 Πρόγραμμα “Κοινωνικής Εργασίας”: Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Κοινωνική Εργασία»  Με το πρόγραμμα αυτό η Κυβέρνηση προωθεί ακόμη περισσότερο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και δημιουργεί μεσαιωνικές συνθήκες για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Οι άνεργοι υπογράφουν σύμβαση με φορείς που είναι κυρίως μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) αλλά ακόμα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, και στη συνέχεια υπενοικιάζονται από τους φορείς αυτούς στους δήμους για να εργαστούν.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ